Pont pentru masa de prânz: pui pane cu sos de usturoi

Nu mai ştii ce să prepari rapid pentru mesele de prânz sau cină? Ce spui de pui pane cu sos picant? Ai nevoie de aproximativ o oră pentru a te bucura de un preparat crocant şi savuros.

image

Cine poate refuza o porţie de pui pane cu sos, fie el şi picant, de usturoi? Iată de ce acest preparat este întotdeauna o idee bună pentru mesele principale! Poţi prăji bucăţile de pui sau le poţi prepara la cuptor, după cum preferi, dar varianta prin prăjire asigură o textură crocantă.

Nu uita de sosul de usturoi! Nu numai că este delicios, dar usturoiul creşte şi imunitatea organismului, întăreşte oasele. Consumul de usturoi poate fi eficient în tratarea hipertensiunii arteriale. Cercetătorii au descoperit că dacă usturoiul este consumat în doze de 600-900 mg, pe termen lung, cel puţin de patru ori pe săptămâna, aceasta poate reduce semnificativ tensiunea arterială. Se pare că usturoiul reduce tensiunea arterială prin două mecanisme posibile: prin neutralizarea substanţelor toxice din intestine, şi acţionând asemenea unui vasodilatator.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru pui:

2 piepți de pui dezosați

200 g iaurt grecesc

2 ouă

250 g făină

sare

piper

boia de ardei dulce

boia de ardei iute

ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

150 g iaurt grecesc

4-5 căței de usturoi

sare

Te-ar mai putea interesa: Salată de ouă cu pui. E gata în zece minute!

Mod de preparare

Tai piepții de pui fâșii și-i pui în iaurtul grecesc, o jumătate de oră. Amesteci făina cu sare, piper, boia de ardei dulce și iute, după gust. Separat, bați ouăle într-un vas.

Treci puiul, scuturat de iaurtul în exces, prin făină, apoi prin ou și din nou prin făină. Scuturi făina în exces și prăjești bucățile de pui în baie de ulei încins, până se rumenesc. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Vezi și: Idee de preparat săţios şi rapid: paste cu pui și sos de spanac

Pentru sos, combini iaurtul cu cățeii de usturoi pisați și sare. Lași aromele să se combini o jumătate de oră. Servești puiul cu sos.

FOTO: Shutterstock