Piept de pui cu sos de usturoi verde. Cum să eviţi uscarea cărnii de pasăre în timpul coacerii

Una dintre cele mai mari probleme atunci când găteşti piept de pui este că acesta iese uscat. Vei obţine un pui suculent cu aceste sfaturi şi această reţetă de piept de pui cu sos de usturoi!

image

Un ingredient versatil, carnea de pasăre se poate pregăti în diverse reţete. Cu toate acestea, una dintre marile probleme ale acestui aliment este că pieptul de pui se usucă adesea în timpul preparării.

Carnea de pui are o umiditate care se pierde prin congelare și dezghețare, prin urmare, ideal ar fi să-l cumperi în aceeași zi în care urmează să-l găteşti. Dacă nu ai de ales, încearcă să-l pui la frigider cu o seară înainte, astfel încât să se dezghețe treptat.

Un alt sfat pentru a preveni uscarea cărnii de pui este s-o tai în bucăți egale, astfel încât să se gătească la fel de bine. Temperatura este un alt factor important atunci când vine vorba de obținerea unui pui suculent. Încearcă să nu depășeşti 180ºC în cazul preparatelor la cuptor.

Foloseşte un amestec de unt şi diverse condimente pe care să le introduci între piele şi carne. Untul se va topi la căldură, dând cărnii de pui un gust uimitor, iar pielea ca deveni aurie și crocantă. O altă variantă este să marinezi puiul în saramură timp de cel puțin două ore înainte de a-l găti. Astfel, va fi fraged, suculent și cu o aromă grozavă.  

Ingrediente pentru patru porţii

2 piepți de pui dezosați

sare

piper

boia de ardei

pudră de usturoi

15 ml ulei

Pentru sos:

2 fire usturoi verde

pătrunjel

sare

30 ml ulei de măsline

Te-ar mai putea interesa: Pieptul de pui, sursă importantă de proteine

Mod de preparare

Pentru pui, combini sarea cu piperul, pudra de usturoi și boia, după gust. Ungi cu ulei piepții de pui, tăiați bucăți, și presari condimentele.

Așezi pieptul de pui într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. Lasă-l aproximativ o jumătate de oră, până se rumenește și se pătrunde. Este gata când intră furculița cu ușurință în carne.

Vezi și: Rulouri cu carne, legume şi sos, reţetă rapidă

Pentru sos, toci cățeii de usturoi și pătrunjel, după gust. Condimentezi cu sare, torni uleiul de măsline și omogenizezi. Servești puiul cu sosul de usturoi verde.

FOTO: Shutterstock



Recente

produse machiaj ruj mascara fond de ten jpg
geamuri jpg
gătit online  foto   Shutterstock jpg
retinol crema hidratanta de fata (1) jpg
166d3894 a416 cdfa 44c9 b913f555bdf1 jpg
ok baie amenajata cu cada jpg
ten frumos  foto   Shutterstock jpg
cremă de plajă  foto   Shutterstock jpg
Prajitura cu zmeura, caramel si migdale  Sursa foto shutterstock 222868774 jpg
Aurul verde contine colagen si previne caderea parului  Sursa foto shutterstock 156425315 jpg
Ghid de calatorie cu copiii  Sursa foto shutterstock 622990619 jpg
Painici cu usturoi  Sursa foto shutterstock 85029145 jpg
carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg