Piept de pui cu sos de usturoi verde. Cum să eviţi uscarea cărnii de pasăre în timpul coacerii

Una dintre cele mai mari probleme atunci când găteşti piept de pui este că acesta iese uscat. Vei obţine un pui suculent cu aceste sfaturi şi această reţetă de piept de pui cu sos de usturoi!

image

Un ingredient versatil, carnea de pasăre se poate pregăti în diverse reţete. Cu toate acestea, una dintre marile probleme ale acestui aliment este că pieptul de pui se usucă adesea în timpul preparării.

Carnea de pui are o umiditate care se pierde prin congelare și dezghețare, prin urmare, ideal ar fi să-l cumperi în aceeași zi în care urmează să-l găteşti. Dacă nu ai de ales, încearcă să-l pui la frigider cu o seară înainte, astfel încât să se dezghețe treptat.

Un alt sfat pentru a preveni uscarea cărnii de pui este s-o tai în bucăți egale, astfel încât să se gătească la fel de bine. Temperatura este un alt factor important atunci când vine vorba de obținerea unui pui suculent. Încearcă să nu depășeşti 180ºC în cazul preparatelor la cuptor.

Foloseşte un amestec de unt şi diverse condimente pe care să le introduci între piele şi carne. Untul se va topi la căldură, dând cărnii de pui un gust uimitor, iar pielea ca deveni aurie și crocantă. O altă variantă este să marinezi puiul în saramură timp de cel puțin două ore înainte de a-l găti. Astfel, va fi fraged, suculent și cu o aromă grozavă.  

Ingrediente pentru patru porţii

2 piepți de pui dezosați

sare

piper

boia de ardei

pudră de usturoi

15 ml ulei

Pentru sos:

2 fire usturoi verde

pătrunjel

sare

30 ml ulei de măsline

Te-ar mai putea interesa: Pieptul de pui, sursă importantă de proteine

Mod de preparare

Pentru pui, combini sarea cu piperul, pudra de usturoi și boia, după gust. Ungi cu ulei piepții de pui, tăiați bucăți, și presari condimentele.

Așezi pieptul de pui într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit. Lasă-l aproximativ o jumătate de oră, până se rumenește și se pătrunde. Este gata când intră furculița cu ușurință în carne.

Vezi și: Rulouri cu carne, legume şi sos, reţetă rapidă

Pentru sos, toci cățeii de usturoi și pătrunjel, după gust. Condimentezi cu sare, torni uleiul de măsline și omogenizezi. Servești puiul cu sosul de usturoi verde.

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg