Reţeta zilei. Tartă de sezon, cu prune și rom
Trebuie să iubești tartele cu fructe! Sunt relativ ușor de făcut, elegante și fiecare îmbucătură parcă îţi spune că a meritat efortul. Perfectă pentru orice ocazie, tarta cu prune este nu numai delicioasă, ci și necostisitoare.
Prunele alungite, mai mici, sunt perfecte pentru această tartă. Cu toate acestea, nu trebuie să crezi că nu poţi face acest desert doar pentru că nu găseşti acest tip de fructe. Cele obișnuite sunt și ele potrivite. Vor fi suculente și delicioase în combinaţie cu puțin zahăr și scorțișoară. Crezi că prunele proaspete sunt prea fade sau acrişoare pentru un desert? Vei descoperi cu surprindere cum se schimbă şi ce savoare pot da când le coci într-o tartă.
În privinţa beneficiilor pentru sănătate ale acestor fructe, află că oferă mai multe avantaje: normalizează tensiunea arterială, menţin densitatea osoasă, combat constipaţia, îmbunătăţesc memoria şi sănătatea creierului.
Ingrediente necesare pentru opt porţii
Pentru blat:
300 g făină
1 vârf de cuţit praf de copt
100 g zahăr
1 gălbenuş
180 g unt
2 linguri lapte
Pentru umplutură:
1 kg prune
3 linguri rom
100 g zahăr
½ linguriţă de scorţişoară
3 linguri amidon
4 linguri cu apă
50 g nuci măcinate
Te-ar mai putea interesa: Dieta cu prune, cheia către o siluetă de invidiat! Dai jos şapte kilograme, în şapte zile
Cum să faci tartă cu prune
Pentru blat, combini făina cu praful de copt, zahărul, gălbenuşul şi untul topit. După omogenizare, înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l laşi la frigider o oră.
Pentru umplutură, speli prunele, le cureţi de sâmburi şi le feliezi. Le adaugi rom, presari scorţişoara şi zahărul. Dai deoparte o jumătate de oră.
Scoţi aluatul din frigider. Adaugi lapte dacă este fărâmicios. Îl întinzi într-o tavă rotundă, tapetată cu unt şi-l înţepi cu furculiţa din loc în loc. Îl acoperi cu nuca măcinată.
Vezi şi: Budincă de griş cu prune
Aşezi pe foc amestecul de prune şi-l laşi să fiarbă trei minute. Aranjezi bucăţile de prune în tava pe care o introduci apoi în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte blatul.
FOTO: Shutterstock