Desert cu fructe de sezon: Prăjitură cu prune
Pentru că prunele sunt nelipsite din piaţă în aceste zile îţi recomandăm cea mai bună prăjitură cu perlele brumării.
Ai nevoie de
Pentru aluat
5 ouă
250 g zahăr pudră
200 g făină
4 linguri ulei
50 g nuci măcinate
50 fulgi de cocos
Pentru umplutură
500 g prune
1-2 linguriţe scorţişoară
1 lingură rom
3 linguri zahăr
2 linguri făină
Cum se prepară
Tai prunele, spălate şi fără sâmburi şi le amesteci cu scorţişoara, zahărul, romul şi făina.
Pentru aluat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu sarea şi cu zahărul. Freci gălbenuşurile cu uleiul, ca la maioneză, apoi încorporezi, pe rând, în albuşuri, câte o lingură de făină, amesteci, apoi una de gălbenuşuri şi amesteci. Omogenizezi şi adaugi nucile şi fulgii de cocos. Aluatul îl răstorni într-o tavă tapetată şi aşezi peste el prunele. Dai prăjitura la cuptorul încins, în prealabil, până trece testul cu scobitoarea.