Ruladă cu gem de mere şi glazură. Nimeni nu se poate opri la o singură porție!

17 noiembrie 2025   Rețete

Această ruladă cu gem de mere şi glazură arew toate şansele să devină vedeta sezonului! Îţi arătăm cum s-o prepari de la zero şi nu ai cum s­ă nu mergi la sigur cu ea la orice zi aniversară sau când vrei să-ţi impresionezi rudele!         

Ingrediente

Pentru blat:

4 ouă

125 g zahăr pudră

125 g făină

1 plic de zahăr valinat

Pentru gemul de mere:

500 g zahăr

5 mere

200 ml apă

1 vârf de cuţit cuișoare măcinate

zeamă de la ½ lămâie

Pentru glazură:

200 g ciocolată albă

50 g unt

Vezi şi: Ruladă cu frişcă şi căpşuni, desertul perfect. N-ai cum să-i reziști!

Mod de preparare

Bați ouăle întregi cu zahărul apoi încorporezi treptat făina cernută și zahărul vanilat. Tapetezi o tavă, torni compoziția și o dai la copt 15 minute. După coacere, răstorni blatul pe un prosop de bucătărie sau o planşetă și îndepărtezi foaia de copt. Rulezi blatul şi-l laşi la răcit.

Pentru gem, cureţi merele de coajă şi tai miezul felii pe care le treci într-o cratiţă cu apă şi cuişoare. Le ţii pe foc până când se înmoaie merele. Adaugi zahărul. Amesteci până se dizolvă, apoi fierbi amestecul, amestecând din când în când, până se leagă gemul. Spre final, adaugi zeama de lămâie şi amesteci. Laşi la răcit.

Te-ar mai putea interesa: Makowiec, ruladă cu mac, nuci şi fructe uscate

Derulezi blatul şi-l acoperi cu gemul de mere, apoi îl rulezi iar, cu grijă. Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, o amesteci cu untul şi o întinzi peste blat. O laşi la frigider câteva ore şi o serveşti ornată după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock

Mai multe