Rulouri de dovlecei, în sos de roșii, secretul cinelor reuşite

13 octombrie 2025   Rețete

Toată aroma legumelor proaspete se combină în această reţetă de rulouri de dovlecei în sos de roşii. În plus, reprezintă o variantă perfectă pentru cei care nu mănâncă dovlecei de obicei. Acest tip de legumă aduce un plus de fibre şi te protejează de probleme gastrointestinale.

Ingrediente pentru patru porţii

3 dovlecei

1,5 kg roșii

2 căței de usturoi

200 g brânză proaspătă de vaci

200 g baby spanac

50 g parmezan

busuioc

sare

20 ml ulei

Vezi și: Zacuscă de dovlecei

Mod de preparare

Tai capetele dovleceilor și îi feliezi în felii de doi milimetri grosime. Le asezonezi cu sare pe ambele părți și le lași 5-10 minute să iasă apa din ele.

Toci spanacul și-l amesteci cu cățeii de usturoi, brânza, bine scursă, și parmezanul. Condimentezi cu sare și busuioc, după gust.

Te-ar mai putea interesa: Tartă italiană cu dovlecei

Așezi patru felii de dovlecei, unele lângă altele, asemeni unui evantai, și pui doi-trei linguri de umplutură, apoi rulezi. Opărești roșiile, le descojești și le pasezi, apoi le condimentezi cu sare și busuioc, după gust. Pui sosul într-o tavă tapetată cu ulei, așezi rulourile de dovlecei și le dai la cuptor, la 220 °C, 15-20 de minute.

FOTO: Shutterstock

Mai multe