Rulouri de dovlecei, în sos de roșii, secretul cinelor reuşite
Toată aroma legumelor proaspete se combină în această reţetă de rulouri de dovlecei în sos de roşii. În plus, reprezintă o variantă perfectă pentru cei care nu mănâncă dovlecei de obicei. Acest tip de legumă aduce un plus de fibre şi te protejează de probleme gastrointestinale.
Ingrediente pentru patru porţii
3 dovlecei
1,5 kg roșii
2 căței de usturoi
200 g brânză proaspătă de vaci
200 g baby spanac
50 g parmezan
busuioc
sare
20 ml ulei
Vezi și: Zacuscă de dovlecei
Mod de preparare
Tai capetele dovleceilor și îi feliezi în felii de doi milimetri grosime. Le asezonezi cu sare pe ambele părți și le lași 5-10 minute să iasă apa din ele.
Toci spanacul și-l amesteci cu cățeii de usturoi, brânza, bine scursă, și parmezanul. Condimentezi cu sare și busuioc, după gust.
Te-ar mai putea interesa: Tartă italiană cu dovlecei
Așezi patru felii de dovlecei, unele lângă altele, asemeni unui evantai, și pui doi-trei linguri de umplutură, apoi rulezi. Opărești roșiile, le descojești și le pasezi, apoi le condimentezi cu sare și busuioc, după gust. Pui sosul într-o tavă tapetată cu ulei, așezi rulourile de dovlecei și le dai la cuptor, la 220 °C, 15-20 de minute.
FOTO: Shutterstock