Tartă italiană cu dovlecei. Vezi cum se face din 7 ingrediente de bază!
Nu toate preparatele culinare savuroase au nevoie de ingrediente multe sau deosebite. Cu doar câteva legume, ouă, făină, parmezan te poţi bucura de o tartă care îţi merge la suflet. Nu ne crezi? Pune în practică reţeta de mai jos!

Ingrediente pentru trei porţii
500 g dovlecei
2 fire ceapă verde
4 ouă
60 g făină
3 căței de usturoi
100 g parmezan
sare
piper
cimbru
ulei
Te-ar mai putea interesa: Tartă sărată cu praz, bacon şi mozzarella
Mod de preparare
Tapetezi o formă rotundă. Toci ceapa, iar dovleceii îi tai bastonașe, precum cartofii pentru prăjit. Încingi uleiul într-o tigaie și sotezi dovleceii și ceapa, pe care i-ai condimentat în prealabil cu sare, piper și cimbru după gust. Când legumele încep să se înmoaie, dai deoparte și le pui într-o strecurătoare de metal pentru a se scurge lichidul în exces.
Vezi şi: Tartă cu brânză şi broccoli
Între timp, amesteci laptele cu ouăle, usturoiul pisat și făina. După ce s-au omogenizat adaugi parmezanul ras. Pui dovleceii în tavă, într-un singur strat, torni compoziția de ouă și dai tava la cuptor, la 220 °C, 15-20 de minute, până se rumenește ușor.
FOTO: Shutterstock