Dovlecei umpluți aşa cum n-ai mai gustat. Îţi destăinuim secretele preparatului!
Chiar dacă este nevoie să deschizi cuptorul pentru această reţetă de dovlecei umpluţi, merită cu adevărat să te bucuri de cremozitatea umpluturii deosebite, cu ciuperci, pulpă de dovlecel, usturoi şi ou.

Ingrediente pentru trei porţii
3 dovlecei
200 g ciuperci
150 g brânză slabă de vaci
50 g măsline feliate
1 ou
1 ardei
1 cățel de usturoi
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Budincă de dovlecei cu pui
Mod de preparare
Fierbi ciupercile 10 minute în apă cu sare, apoi le scurgi, le lași la răcit și le toci.
Încingi cuptorul la 180°C. Tai dovleceii în jumătate și scoți cu o lingură o parte din pulpă, pe care o toci.
Vezi și: Lasagna cu dovlecei
Scurgi ciupercile în mână de excesul de apă și le amesteci cu măslinele, pulpa de la dovlecel, usturoiul pisat, oul și brânza. Condimentezi cu sare și piper, după gust.
Umpli dovleceii cu această compoziție și pui deasupra fâșii de ardei. Îi așezi într-o tavă tapetată și-i dai la cuptor pentru 30 de minute.
FOTO: Shutterstock