Ruladă cu dovlecei, gata în 30 de minute
Nu găteşti prea des cu dovlecei? Îţi propunem această reţetă de ruladă de dovlecei care ar putea să-ţi schimbe părerea despre preparatele care conţin această legumă şi să te ajute să obţii un plus de fibre din meniul tăul zilnic.

Ingrediente pentru 3 porții
Pentru blat:
4 ouă
1 praf de sare
50 g cremă de brânză
Pentru umplutură:
150 g cremă de brânză
1-2 căței de usturoi
20 ml ulei
1 dovlecel
mărar
1 praf de sare
Te-ar mai putea interesa: Chec sărat de dovlecei
Mod de preparare
Pentru blat, bați ouăle cu sarea și crema de brânză. Torni compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată și o dai la cuptor, la 200 °C, aproximativ 20 de minute.
Vezi și: Cel mai rapid preparat cu dovlecei! Vezi cât de simplă este reţeta!
Razi dovleceii, apoi îi sărezi, după gust, și-i storci bine în mâini. Îi amesteci cu usturoiul pisat și-i călești în ulei până se înmoaie ușor. Dai deoparte și-i lași la răcorit, apoi îi amesteci cu crema de brânză și mărar tocat. Întinzi crema peste blat și rulezi.
FOTO: Shutterstock