Ruladă cu dovlecei, gata în 30 de minute

Nu găteşti prea des cu dovlecei? Îţi propunem această reţetă de ruladă de dovlecei care ar putea să-ţi schimbe părerea despre preparatele care conţin această legumă şi să te ajute să obţii un plus de fibre din meniul tăul zilnic.

image

Ingrediente pentru 3 porții

Pentru blat:

4 ouă

1 praf de sare

50 g cremă de brânză

Pentru umplutură:

150 g cremă de brânză

1-2 căței de usturoi

20 ml ulei

1 dovlecel

mărar

1 praf de sare

Te-ar mai putea interesa: Chec sărat de dovlecei

Mod de preparare

Pentru blat, bați ouăle cu sarea și crema de brânză. Torni compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată și o dai la cuptor, la 200 °C, aproximativ 20 de minute.

Vezi și: Cel mai rapid preparat cu dovlecei! Vezi cât de simplă este reţeta!

Razi dovleceii, apoi îi sărezi, după gust, și-i storci bine în mâini. Îi amesteci cu usturoiul pisat și-i călești în ulei până se înmoaie ușor. Dai deoparte și-i lași la răcorit, apoi îi amesteci cu crema de brânză și mărar tocat. Întinzi crema peste blat și rulezi.

FOTO: Shutterstock