Sendviș cu falafel, perfect pentru zilele de post
Pentru mesele de peste zi, un sendviş este cea mai simplă soluţie când eşti pe fugă, dar ai nevoie de energie. Îţi propunem un sendviş cu falafel, bogat în protein vegetale, potrivit dacă nu mănânci carne sau ţii post.
Preparatele care conţin năut precum chiftelele din acest sendviş cu falafel sunt ușor de făcut, se păstrează bine, sunt fără gluten și o sursă bună de fibre și proteine într-o dietă pe bază de vegetale. Năutul poate fi adăugat în salate, wrapuri, supe sau pentru a fi servit ca garnitură simplă, dar aromată. Sendvișu cu falafel este gata în timp scurt şi nu ai nevoie nici de multe ingrediente.
Ingrediente pentru două porţii
Pentru chiftele:
200 g năut uscat
80 g ceapă
1 legătură pătrunjel
1 ardei
3 căței de usturoi
30 g făină
sare
piper
chimen
cardamom
ulei, pentru prăjit
Pentru sendviș:
3 pâinici rotunde
1 ceapă
1 ardei
1 legătură coriandru
Te-ar mai putea interesa: Cum să faci cel mai bun falafel
Mod de preparare
Pentru chiftele, înmoi năutul peste noapte în apă. Ai grijă să fie bine acoperit de apă, deoarece se umflă. Îl scurgi și-l amesteci cu ceapa, ardeiul, pătrunjelul, sare, piper, chimen și cardamom, după gust.
Pui ingredientele în blender și le pasezi, apoi adaugi făina. Acoperi și lași compoziția la frigider o oră. Formezi chiftelele cu mâna umedă și le rumenești în uleiul încins. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Vezi și: Burgerii de linte îţi menţin echilibrul nutriţional
Tai capetele pâinicilor, le scoți miezul și le umpli cu chiftele, ardei, ceapă și coriandru tocat.
FOTO: Shutterstock