Sorbet de pepene şi mentă, un desert de vară perfect pentru copii
Acest sorbet de pepene este ușor de făcut pentru un desert ușor și răcoritor de vară. Dacă îți place pepenele roşu și iubești sorbetul, cu siguranță îți va plăcea această rețetă simplă!
Pepenele roşu, un răsfăț clasic de vară, este delicios în felii suculente, dar îl poţi transforma într-un desert şi mai bun, într-un sorbet cu mentă și lămâie. Sorbetul constă în pepene, cu zahăr adăugat, dacă doreşti. Câteva linguri de rom îmbunătățesc consistența acestui delicios desert răcoritor.
Sorbetul de pepene roşu este potrivit şi pentru cei care au un regim vegan. Este şi ușor de făcut, perfect pentru zilele fierbinți de vară. Reprezintă o alternativă excelentă la alte deserturi congelate. Preparat în doar câteva minute, acest tratament cu fructe este sănătos și este o gustare grozavă pentru copii.
Pepenele poate fi un adevărat medicament în boli renale, biliare, cardiovasculare, reumatismale, dermatologice. Reduce colesterolul, este un puternic diuretic, previne formarea pietrelor la vezică urinară, rinichi şi vezica biliară. De asemenea, în caz de anemie se recomandă consumarea pepenelui roşu.
Ingrediente pentru 6-8 porţii
500 g pepene
4 linguri zahăr
2 pahare apă
1 linguriţă coajă rasă de lămâie bio
2 linguri zeamă de lămâie
frunze de mentă proaspătă
zmeură
Vezi şi: Tort de ciocolată cu pepene verde
Mod de preparare
Treci prin blender pepenele tăiat cubuleţe, coaja şi zeama de lămâie până când amestecul este omogen.
Separat, amesteci zahărul cu apa şi le pui pe foc mic până când zahărul se dizolvă. După ce amestecul s-a răcit, adaugi îndulcitorul şi pepenele.
Te-ar mai putea interesa: Desert italian, de vară: budincă cu pepene galben din numai 5 ingrediente
Omogenizezi şi torni compoziţia într-o caserolă pe care o dai la congelat. În primele trei ore, amesteci de câteva ori pentru a nu forma ace de gheaţă. La servire, o ornezi cu mentă și zmeură.
FOTO: Shutterstock