Desert italian, de vară: budincă cu pepene galben din numai 5 ingrediente

Un desert răcoritor, budinca cu pepene galben este exact ce ai nevoie pe caniculă. Ai nevoie de doar cinci ingrediente şi puţină răbdare pentru a se lega şi deveni fermă, la frigider.

image

Un desert sicilian popular cu pepene fiert în amestec de amidon de porumb și aromat cu vanilie se numeşte Gelo Di Melone. Această versiune a rețetei de budincă siciliană aduce în plus pepene galben şi unt, care oferă cremozitate întregii compoziţii. Dacă foloseşti pepene roşu, poţi adăuga scorțișoară şi nuci pentru a spori aroma acestui desert. În Sicilia Gelo Di Melone se servește ornat cu frișcă, fistic sau fulgi de ciocolată. Încearcă reţeta şi găseşte varianta ta preferată!

Ingrediente de ajuns pentru patru porţii

250 g zahăr

300 g miez de pepene galben

100 g amidon de porumb

1 lingură unt

1 plic zahăr vanilat

Vezi şi: Tartă cu pepene galben

Cum să faci budincă cu pepene galben

Amesteci zahărul cu un pahar cu apă și pepenele galben pasat. Le pui pe foc mic până capătă aspect de dulceaţă. Dai deoparte.

Combini amidonul cu laptele, treptat, pentru a se dizolva fără să formeze cocoloaşe. Înglobezi laptele în amestecul de pepene, apoi untul frecat cu zahărul vanilat.

Pui iar amestecul pe foc până ajunge la punctul de fierbere. Fierbi două minute, amestecând continuu.

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu pepene galben

Torni totul în forme de budincă şi laşi la răcit înainte de a transfera budinca la frigider.

Laşi la rece minimum trei ore sau peste noapte. La servire, întorci formele cu susul în jos şi le ornezi după imaginaţie.

FOTO: Shutterstock