Desert răcoritor. Tort cu pepene galben şi frişcă

Dacă şi pentru tine pepenele este fructul preferat vara, ce spui de un tort în care pepenele galben este vedeta?

image

Frişca se potriveşte perfect cu pepenele galben. Profită de fructele lunii august pentru a prepara un tort răcoritor! Chiar este indicat să consumi mai des pepene galben în sezonul cald. Pe lângă faptul că te hidratează, normalizează tensiunea arterială, pentru că oferă un plus de potasiu, dar şi de vitamina K şi magneziu, importante pentru sănătatea oaselor.  De asemenea, susţine sistemul imunitar şi sănătatea pielii, cum îţi aduce vitamina C, un element nutritiv ce stimulează realizarea de colagen pentru păstrarea elasticităţii pielii.

Ingrediente pentru opt porţii

6 ouă

120 g zahăr

150 g făină

3 linguri ulei

1 plic praf de copt

½ fiolă esenţă de lămâie

Pentru umplutură:

500 ml smântână pentru frişcă

250 g zahăr

1 plic întăritor pentru frişcă

Te-ar mai putea interesa: Cremă de pepene galben

Pentru sirop:

100 ml apă

40 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

5 felii pepene galben

Mod de preparare

Mixezi gălbenuşurile cu 80 g de zahăr, adaugi uleiul şi continui să mixezi. Înglobezi făina amestecată cu praful de copt, apoi esenţa de lămâie.

Încorporezi albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr. Transferi compoziţia într-o tavă rotundă, tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit, circa 40 de minute. După răcire, tai blatul în trei, pe lungime.

Baţi smântâna şi întăritorul pentru frişcă potrivit instrucţiunilor. Pentru sirop, pui la fiert apa cu zahărul şi laşi până când se dizolvă complet. Amesteci până scade puţin, torni esenţa de vanilie şi dai deoparte. Laşi la răcit, apoi însiropezi prima felie de blat, întinzi o treime din cantitatea de frişcă şi din loc în loc pui felii de pepene.

Vezi şi: Smoothie de pepene galben

Aşezi a doua felie, o însiropezi, întinzi un alt strat de frişcă şi felii de pepene. Îmbraci tortul cu restul de frişcă şi penene tăiat cubuleţe. Ţii tortul la frigider peste noapte.

FOTO: Shutterstock