Ştrudel cu nuci aşa cum n-ai mai gustat până acum
De ce să cumperi şdrudele de patiserie, când poţi prepara o întreagă tavă? Cu atât mai mult cu cât nici nu este prea complicat să duci la capăt această reţetă de desert. Este ideală şi pentru cei care nu mănâncă prea des nuci, atât de benefice pentru inimă, reducerea inflamațiilor şi îmbunătățirea digestiei.
Ingrediente
500 g făină
3 linguri ulei
drojdie proaspătă cât ½ de nucă
1 linguriţă sare
1 ceașcă apă caldă
50 g unt
400 g nuci
250 g zahăr
zahăr pudră, pentru decor
Vezi şi: Sendvişuri de biscuiţi cu cremă de nucă. Alungă stresul şi te energizează!
Mod de preparare
Cerni făina pe planșetă, faci loc în centru și adaugi uleiul. Separat, omogenizezi drojdia cu sarea și apa, apoi încorporezi amestecul de drojdie în făină. Amesteci totul cu o lingură și începi să frămânți atunci când aluatul începe să se prindă.
Dacă mai e nevoie, mai pui puțină apă caldă, până când obții un aluat moale. După ce-l frămânți bine, îl lași, acoperit, într-un loc cald.
Te-ar mai putea interesa: Ştrudel cu stafide, nuci şi scorţişoară
Întinzi foaia de plăcintă, o laşi câteva minute să se usuce puţin, apoi o ungi cu puţin unt. Amesteci nucile tocate cu zahărul şi le întinzi în strat uniform peste foaia de plăcintă. Rulezi cât mai strâns.
Aşezi rulada într-o tavă tapetată și o ungi cu untul rămas, topit în prealabil. O introduci în cuptorul preîncălzit până se rumenește, apoi o pudrezi cu zahăr.
FOTO: Shutterstock