Sendvişuri de biscuiţi cu cremă de nucă. Alungă stresul şi te energizează!

Tot ce prepari în propria bucătărie, chiar şi un desert cu biscuiţi de casă, are un gust foarte bun, pentru că îl poţi face exact aşa cum doreşti. Îţi arătăm cum să faci biscuiţi cu cafea şi o umplutură delicioasă, cu ciocolată şi nuci.

image

Adori ciocolata şi cafeaua? Te poţi bucura de gustul ambelor în acest desert care poate fi şi o gustare săţioasă indiferent că eşti acasă, la serviciu sau cu treburi departe de casă. Aluatul de biscuiţi îl poţi face rapid. Mai mult durează să-l ţii la frigider (o jumătate de oră) şi să coci biscuiţii după ce le dai forma pe care o preferi. Nici umplutura nu-ţi ia mult timp. Nu uita să rumeneşti puţin nuca înainte de a o mărunţi! Va da un gust extraordinar cremei pe care o pui între biscuiţi.

Ştiai că nucile sunt surse importante de acizi graşi Omega-3, iar aceste grăsimi bune îmbunătăţesc funcţia creierului, combat stresul şi reduc riscul de depresie? Iată ce motiv bun să le incluzi în dietă cu acest desert de biscuiţi cu cremă de nuci.

Ingrediente pentru 30 de bucăţi

Pentru biscuiţi:

350 g făină

20 g cacao

½ linguriță sare

200 g unt

100 g zahăr

2 linguri cafea instant

2 linguri apă fierbinte

esenţă de vanilie

Pentru umplutură:

140 g ciocolată cu lapte

140 g nuci prăjite

220 g unt

100 g zahăr pudră

125 ml smântână pentru frişcă

½ linguriță sare

esenţă de vanilie

Vezi şi: Gustare de post: biscuiţi cu unt de arahide. Bonus: cu ce să înlocuieşti untul în deserturi

Mod de preparare

Amesteci făina, cacaua și sarea, apoi înglobezi untul, zahărul, cafeaua dizolvată în apă și esenţa de vanilie până când amestecul devine ușor și pufos.

Întinzi aluatul, îl acoperi cu folie alimentară şi-l dai la frigider, cel puţin 30 de minute. La final, îndepărtezi folia şi tai biscuiţii, apoi îi înţepi cu o furculiţă. Îi aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru şapte-zece minute.

Repeți procedura cu aluatul rămas. Pentru umplutură, topeşti pe baie de aburi ciocolata tăiată în bucăţi, apoi înglobezi untul, zahărul pudră şi nucile mărunţite. Baţi smântâna şi o încorporezi în umplutură, alături de sare şi esenţă de vanilie.

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu salam de biscuiţi şi glazură de cacao

Întorci jumătate din biscuiţi cu susul în jos și-i acoperi cu o cantitate generoasă de umplutură. Îi acoperi apoi cu biscuiţii rămaşi.

FOTO: Shutterstock