Sendvişuri de biscuiţi cu cremă de nucă. Alungă stresul şi te energizează!

Tot ce prepari în propria bucătărie, chiar şi un desert cu biscuiţi de casă, are un gust foarte bun, pentru că îl poţi face exact aşa cum doreşti. Îţi arătăm cum să faci biscuiţi cu cafea şi o umplutură delicioasă, cu ciocolată şi nuci.

image

Adori ciocolata şi cafeaua? Te poţi bucura de gustul ambelor în acest desert care poate fi şi o gustare săţioasă indiferent că eşti acasă, la serviciu sau cu treburi departe de casă. Aluatul de biscuiţi îl poţi face rapid. Mai mult durează să-l ţii la frigider (o jumătate de oră) şi să coci biscuiţii după ce le dai forma pe care o preferi. Nici umplutura nu-ţi ia mult timp. Nu uita să rumeneşti puţin nuca înainte de a o mărunţi! Va da un gust extraordinar cremei pe care o pui între biscuiţi.

Ştiai că nucile sunt surse importante de acizi graşi Omega-3, iar aceste grăsimi bune îmbunătăţesc funcţia creierului, combat stresul şi reduc riscul de depresie? Iată ce motiv bun să le incluzi în dietă cu acest desert de biscuiţi cu cremă de nuci.

Ingrediente pentru 30 de bucăţi

Pentru biscuiţi:

350 g făină

20 g cacao

½ linguriță sare

200 g unt

100 g zahăr

2 linguri cafea instant

2 linguri apă fierbinte

esenţă de vanilie

Pentru umplutură:

140 g ciocolată cu lapte

140 g nuci prăjite

220 g unt

100 g zahăr pudră

125 ml smântână pentru frişcă

½ linguriță sare

esenţă de vanilie

Vezi şi: Gustare de post: biscuiţi cu unt de arahide. Bonus: cu ce să înlocuieşti untul în deserturi

Mod de preparare

Amesteci făina, cacaua și sarea, apoi înglobezi untul, zahărul, cafeaua dizolvată în apă și esenţa de vanilie până când amestecul devine ușor și pufos.

Întinzi aluatul, îl acoperi cu folie alimentară şi-l dai la frigider, cel puţin 30 de minute. La final, îndepărtezi folia şi tai biscuiţii, apoi îi înţepi cu o furculiţă. Îi aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru şapte-zece minute.

Repeți procedura cu aluatul rămas. Pentru umplutură, topeşti pe baie de aburi ciocolata tăiată în bucăţi, apoi înglobezi untul, zahărul pudră şi nucile mărunţite. Baţi smântâna şi o încorporezi în umplutură, alături de sare şi esenţă de vanilie.

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu salam de biscuiţi şi glazură de cacao

Întorci jumătate din biscuiţi cu susul în jos și-i acoperi cu o cantitate generoasă de umplutură. Îi acoperi apoi cu biscuiţii rămaşi.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg