Sendvişuri de biscuiţi cu cremă de nucă. Alungă stresul şi te energizează!

Tot ce prepari în propria bucătărie, chiar şi un desert cu biscuiţi de casă, are un gust foarte bun, pentru că îl poţi face exact aşa cum doreşti. Îţi arătăm cum să faci biscuiţi cu cafea şi o umplutură delicioasă, cu ciocolată şi nuci.

image

Adori ciocolata şi cafeaua? Te poţi bucura de gustul ambelor în acest desert care poate fi şi o gustare săţioasă indiferent că eşti acasă, la serviciu sau cu treburi departe de casă. Aluatul de biscuiţi îl poţi face rapid. Mai mult durează să-l ţii la frigider (o jumătate de oră) şi să coci biscuiţii după ce le dai forma pe care o preferi. Nici umplutura nu-ţi ia mult timp. Nu uita să rumeneşti puţin nuca înainte de a o mărunţi! Va da un gust extraordinar cremei pe care o pui între biscuiţi.

Ştiai că nucile sunt surse importante de acizi graşi Omega-3, iar aceste grăsimi bune îmbunătăţesc funcţia creierului, combat stresul şi reduc riscul de depresie? Iată ce motiv bun să le incluzi în dietă cu acest desert de biscuiţi cu cremă de nuci.

Ingrediente pentru 30 de bucăţi

Pentru biscuiţi:

350 g făină

20 g cacao

½ linguriță sare

200 g unt

100 g zahăr

2 linguri cafea instant

2 linguri apă fierbinte

esenţă de vanilie

Pentru umplutură:

140 g ciocolată cu lapte

140 g nuci prăjite

220 g unt

100 g zahăr pudră

125 ml smântână pentru frişcă

½ linguriță sare

esenţă de vanilie

Vezi şi: Gustare de post: biscuiţi cu unt de arahide. Bonus: cu ce să înlocuieşti untul în deserturi

Mod de preparare

Amesteci făina, cacaua și sarea, apoi înglobezi untul, zahărul, cafeaua dizolvată în apă și esenţa de vanilie până când amestecul devine ușor și pufos.

Întinzi aluatul, îl acoperi cu folie alimentară şi-l dai la frigider, cel puţin 30 de minute. La final, îndepărtezi folia şi tai biscuiţii, apoi îi înţepi cu o furculiţă. Îi aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit pentru şapte-zece minute.

Repeți procedura cu aluatul rămas. Pentru umplutură, topeşti pe baie de aburi ciocolata tăiată în bucăţi, apoi înglobezi untul, zahărul pudră şi nucile mărunţite. Baţi smântâna şi o încorporezi în umplutură, alături de sare şi esenţă de vanilie.

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu salam de biscuiţi şi glazură de cacao

Întorci jumătate din biscuiţi cu susul în jos și-i acoperi cu o cantitate generoasă de umplutură. Îi acoperi apoi cu biscuiţii rămaşi.

FOTO: Shutterstock



Recente

clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg
Cheesecake cu piersici  Sursa foto shutterstock 2277949559 jpg
Frittata cu peste  Sursa foto shutterstock 1911600289 jpg
woman using toilet morning jpg
Portocalopita  Sursa foto shutterstock 1162682032 jpg
clickpentrufemei ro varianta2 (1) jpg
Cum transformi mireasma casei tale Descopera beneficiile unui difuzor de uleiuri esentiale jpg
dupa epilare 1575985111 jpg
Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg