Desertul zilei. Ştrudel cu stafide, nuci şi scorţişoară

Acest ştrudel cu scorțișoară și nuci este un desert clasic, dulce și crocant, un produs de patiserie ideal pentru ocazii speciale, perfect la o cafea.

image

Multe ștrudeluri pot fi greoaie. De aceea, o cantitate mică de pesmet în umplutură este esențială. Poţi servi ştrudelul cu frişcă sau îngheţată.

Preparatele dulci precum ştrudelul şi alte deserturi umplute cu fructe și nuci sunt comune în regiunea de nord-est a Italiei, cunoscută sub numele Friuli Venezia Giulia. Pentru o variantă simplă, încearcă acest ștrudel cu stafide şi nuci, inspirat de toamnă!  

Ingrediente 

Pentru aluatul de ştrudel: 

300 g făină 

1/2 linguriţă sare 

150 ml apă caldă 

2 gălbenuşuri  

2 linguriţe ulei  

1 linguriţă oţet alb 

Pentru umplutură: 

150 g stafide 

100 ml apă fierbinte 

250 g nuci 

120 g zahăr 

coaja rasă de portocală 

1 linguriţă scorţişoară 

½ linguriţă sare 

70 g unt  

60 g pesmet fin 

50 g unt, pentru uns aluatul 

zahăr pudră 

Vezi şi: Ce trebuie să ştii când cumperi produse de patiserie

Cum să faci ştrudel cu stafide şi nuci

Amesteci apa, gălbenușurile de ou, uleiul și oțetul, apoi le torni peste făina combinată cu sarea şi mixezi zece minute la viteză mai mare cu paletele pentru aluaturi. Treci pe o viteză medie şi continui să mixezi alte 10 minute. Transferi aluatul într-un bol uns cu ulei și-l ungi ușor.

Acoperi cu folie şi pui la frigider peste noapte sau măcar o oră. După aceea, dacă este greu de mânuit, îl laşi 15 minute.

Întinzi aluatul în formă dreptunghiulară în foaie subţire prin care poţi vedea, fără teamă dacă se rupe, pentru că se rulează. La final, îl stropeşti cu unt topit, îl presari cu pesmet şi întinzi umplutura.

Te-ar mai putea interesa: Ştrudel cu caise

Pentru umplutură, hidratezi stafidele în apă fierbinte zece minute. Le scurgi şi le combini cu nucile tocate grosier, zahărul, coaja de portocală, scorțișoara, sarea şi untul topit.

Rulezi aluatul strâns şi-l transferi într-o tavă tapetată. Ungi ștrudelul cu unt topit şi-l dai la copt 30 de minute. Roteşti tava după 15 minute. Porţionezi după răcire, cu zahăr pudră.  

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg