Supă-cremă de roșii și ardei copți, săţioasă, perfectă pentru prânz
Supa cremoasă de roșii și ardei copţi este cu adevărat reconfortantă şi săţioasă. O prepari rapid, prin coacerea legumelor pe care le pasezi la final.
Preparatul potrivit pentru prânz, supa aceasta de legume este şi sățioasă, dar fără să te facă să te simţi obosit sau cu senzaţie de preaplin. Dacă trebuie să duci această supă la serviciu, vei observa că este o masă hrănitoare, care îţi va menţine senzaţia de saţietate până la ora cinei.
Relaxează-te, aşadar, cu un castron plin cu supă fierbinte de roșii cu ardei copţi! În timp ce majoritatea supelor cu ardei și roșii folosesc legumele proaspete, aceasta va avea arome deosebite şi cremozitate prin simpla preparare a legumelor la cuptor.
Ingrediente pentru trei porţii
700 g roșii
4 ardei roșii
2 cepe roșii
8 căței de usturoi
30 ml ulei
sare
piper
busuioc
100 g mascarpone
40 ml smântână
Te-ar mai putea interesa: Supă-cremă de praz, de nelipsit din dieta sezonului rece
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 220 °C. Pui într-o tavă roșiile, ardeii, cepele și cățeii de usturoi curățați și ungi legumele cu ulei. Le condimentezi apoi cu sare și piper, după gust.
Ai grijă ca toate legumele să fie într-un singur strat în tavă, apoi le dai la cuptor aproximativ 30 de minute.
Vezi și: Supa-cremă de sfeclă roșie, un boost de energie în toamna aceasta
Îndepărtezi cotorul cu semințe al ardeilor și-i descojești. Aşezi toate legumele în blender, împreună cu busuiocul, după gust, și le pasezi până când capătă o consistență fină.
Adaugi, la final, brânza mascarpone și omogenizezi. Servești supa cu smântână.
FOTO: Shutterstock