Supa-cremă de sfeclă roșie, un boost de energie în toamna aceasta

Supa de sfeclă roşie nu este doar delicioasă, ci și un preparat bogat în elemente nutritive. Un amestec de sfeclă, ceapă și usturoi, această versiune este cremoasă, savuroasă și aromată.

image

Sfecla roşie o poţi servi celor dragi în hummus, sub formă de smoothie sau fiartă, într-o salată cu porumb, dar în anotimpul rece este mult mai plăcută ca supă-cremă. N-ar trebui să lipsească din meniul tău din sezonul rece. Este perfect pentru a-ţi încălzi corpul într-o zi rece, este un amestec savuros de arome de pământ și oferă efecte benefice pentru intestine.

Dacă vrei să prepari o supă cu un conținut scăzut de calorii, dar bogată în nutrienți, supa de sfeclă este exact ce ai nevoie. La fel ca toate fructele și legumele de culoare violet, sfecla este o sursă excelentă de antioxidanți, care te protejează de boli de inimă sau cancer. Din fericire, sfecla are şi o serie de beneficii antiinflamatorii, datorită conținutului ridicat de betalaine, substanţă care alină durerile articulare provocate de osteoartrită.

Introducerea sfeclei în dietă este o modalitate excelentă de a-ți crește aportul de fibre. Acestea menţin glicemia şi colesterolul la un nivel normal, reduc riscul de cancer de colon, afecţiuni cardiovasculare și boală inflamatorie intestinală.

Ingrediente pentru două porţii

4 sfecle roșii 

1 cartof 

3 căței de usturoi 

1 ceapă 

20 ml ulei 

1 l supă clară de pui 

sare 

piper 

20 g brânză feta 

Vezi și: Salată de sfeclă cu nuci

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiță și călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi cățeii de usturoi tocați și mai ții un minut, amestecând constant.

Adaugi apoi sfeclele curățate și tăiate cubulețe, împreună cu cartoful. Torni supă de pui doar cât să acoperi legumele și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu sfeclă roşie se ţine 3 zile şi te scapă de grăsimea de pe burtă instant

Acoperi și lași legumele să fiarbă aproximativ o jumătate de oră, până când intră cu ușurință furculița în ele.

Pui în cratiță un blender vertical și pasezi legumele până când supa capătă o consistență cremoasă. Mai torni supă de pui dacă este prea groasă. O servești cu brânză feta. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg
La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg
titlu Cum să alegi restaurantul potrivit pentru nuntă jpg
Dulceata de struguri albi  Sursa foto shutterstock 712190629 jpg
Colectie hair trends 2025 jpg
Tocanita cu peste  Sursa foto shutterstock 1632304759 jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 213044644 jpg
De ce să ți detoxifici organismul înainte de începerea unei diete de slăbit jpg
tort  shutterstock jpg
hanorac baieti jpg
Revani  Sursa foto shutterstock 496811728 jpg
Cu Mama la Mamo Regina Maria Reteaua de Sanatate jpg
Cursuri   Arhiva personala (2) JPG
shutterstock 2216234671 jpg
Reteta in pasi  Doner kebab  Sursa foto shutterstock 507880279 jpg
shutterstock 2078335735 jpg