Supa-cremă de sfeclă roșie, un boost de energie în toamna aceasta

Supa de sfeclă roşie nu este doar delicioasă, ci și un preparat bogat în elemente nutritive. Un amestec de sfeclă, ceapă și usturoi, această versiune este cremoasă, savuroasă și aromată.

image

Sfecla roşie o poţi servi celor dragi în hummus, sub formă de smoothie sau fiartă, într-o salată cu porumb, dar în anotimpul rece este mult mai plăcută ca supă-cremă. N-ar trebui să lipsească din meniul tău din sezonul rece. Este perfect pentru a-ţi încălzi corpul într-o zi rece, este un amestec savuros de arome de pământ și oferă efecte benefice pentru intestine.

Dacă vrei să prepari o supă cu un conținut scăzut de calorii, dar bogată în nutrienți, supa de sfeclă este exact ce ai nevoie. La fel ca toate fructele și legumele de culoare violet, sfecla este o sursă excelentă de antioxidanți, care te protejează de boli de inimă sau cancer. Din fericire, sfecla are şi o serie de beneficii antiinflamatorii, datorită conținutului ridicat de betalaine, substanţă care alină durerile articulare provocate de osteoartrită.

Introducerea sfeclei în dietă este o modalitate excelentă de a-ți crește aportul de fibre. Acestea menţin glicemia şi colesterolul la un nivel normal, reduc riscul de cancer de colon, afecţiuni cardiovasculare și boală inflamatorie intestinală.

Ingrediente pentru două porţii

4 sfecle roșii 

1 cartof 

3 căței de usturoi 

1 ceapă 

20 ml ulei 

1 l supă clară de pui 

sare 

piper 

20 g brânză feta 

Vezi și: Salată de sfeclă cu nuci

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiță și călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi cățeii de usturoi tocați și mai ții un minut, amestecând constant.

Adaugi apoi sfeclele curățate și tăiate cubulețe, împreună cu cartoful. Torni supă de pui doar cât să acoperi legumele și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu sfeclă roşie se ţine 3 zile şi te scapă de grăsimea de pe burtă instant

Acoperi și lași legumele să fiarbă aproximativ o jumătate de oră, până când intră cu ușurință furculița în ele.

Pui în cratiță un blender vertical și pasezi legumele până când supa capătă o consistență cremoasă. Mai torni supă de pui dacă este prea groasă. O servești cu brânză feta. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg
shutterstock 492832387 jpg
curatenie   shutterstock 2087041777 jpg
shutterstock 551226070 jpg
Cauți un cadou de nuntă practic Iată 5 electrocasnice premium care vor transforma casa mirilor jpg
Tort cu alune si frisca  Sursa foto shutterstock 1995463784 jpg
Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg