Supa-cremă de sfeclă roșie, un boost de energie în toamna aceasta

Supa de sfeclă roşie nu este doar delicioasă, ci și un preparat bogat în elemente nutritive. Un amestec de sfeclă, ceapă și usturoi, această versiune este cremoasă, savuroasă și aromată.

image

Sfecla roşie o poţi servi celor dragi în hummus, sub formă de smoothie sau fiartă, într-o salată cu porumb, dar în anotimpul rece este mult mai plăcută ca supă-cremă. N-ar trebui să lipsească din meniul tău din sezonul rece. Este perfect pentru a-ţi încălzi corpul într-o zi rece, este un amestec savuros de arome de pământ și oferă efecte benefice pentru intestine.

Dacă vrei să prepari o supă cu un conținut scăzut de calorii, dar bogată în nutrienți, supa de sfeclă este exact ce ai nevoie. La fel ca toate fructele și legumele de culoare violet, sfecla este o sursă excelentă de antioxidanți, care te protejează de boli de inimă sau cancer. Din fericire, sfecla are şi o serie de beneficii antiinflamatorii, datorită conținutului ridicat de betalaine, substanţă care alină durerile articulare provocate de osteoartrită.

Introducerea sfeclei în dietă este o modalitate excelentă de a-ți crește aportul de fibre. Acestea menţin glicemia şi colesterolul la un nivel normal, reduc riscul de cancer de colon, afecţiuni cardiovasculare și boală inflamatorie intestinală.

Ingrediente pentru două porţii

4 sfecle roșii 

1 cartof 

3 căței de usturoi 

1 ceapă 

20 ml ulei 

1 l supă clară de pui 

sare 

piper 

20 g brânză feta 

Vezi și: Salată de sfeclă cu nuci

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o cratiță și călești ceapa tocată până devine sticloasă, apoi adaugi cățeii de usturoi tocați și mai ții un minut, amestecând constant.

Adaugi apoi sfeclele curățate și tăiate cubulețe, împreună cu cartoful. Torni supă de pui doar cât să acoperi legumele și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Te-ar mai putea interesa: Dieta cu sfeclă roşie se ţine 3 zile şi te scapă de grăsimea de pe burtă instant

Acoperi și lași legumele să fiarbă aproximativ o jumătate de oră, până când intră cu ușurință furculița în ele.

Pui în cratiță un blender vertical și pasezi legumele până când supa capătă o consistență cremoasă. Mai torni supă de pui dacă este prea groasă. O servești cu brânză feta. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg