Tartă cu afine şi brânză din numai şase ingrediente
Un desert fructat, pufos, tarta cu afine şi brânză poate fi o alegere bună pentru sărbătorile care se apropie.
Ai nevoie de numai şase ingrediente de bază pentru a prepara acest desert delicios. Bogată, cremoasă și catifelată, cu o explozie de afine, această plăcintă va deveni preferata tuturor. Este un preparat din bucătăria finlandeză numit Mustikkapiirakka. „Mustikka‟ înseamnă afine, iar „piirakka‟ înseamnă plăcintă. Acest desert tradițional finlandez este o încrucișare între o plăcintă, o tartă și un cheesecake. Plăcinta finlandeză cu afine are un strat de afine scufundate într-o umplutură cremoasă, ușor acidulată, de brânză, aşezată deasupra unei cruste de aluat de plăcintă. Încearcă şi tu reţeta şi savurează desertul alături de cei dragi!
Ingrediente pentru o tartă cu afine şi brânză
1 pachet aluat de plăcintă
300 g iaurt gras
300 g cremă de brânză
180 g zahăr
1 fiolă esenţă vanilie
3 ouă
unt, pentru uns forma
200 g afine
Te-ar mai putea interesa: Tartă caramel
Mod de preparare
Laşi la dezgheţat aluatul, dacă este nevoie, apoi îl întinzi puţin şi-l modelezi, astfel încât să acopere o formă de tartă, rotundă, unsă cu unt. Speli afinele şi le laşi la scurs. Aşezi aluatul în formă, având grijă să acoperi şi marginile.
Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi esenţa de vanilie. Înglobezi crema de brânză, apoi iaurtul şi, la final, albuşurile bătute spumă tare.
Vezi şi: Tartă cu pere
Transferi compoziţia în formă, o nivelezi şi pui afinele din loc în loc. Introduci forma în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute. O laşi la răcit înainte de porţionare.
FOTO: Shutterstock