Tartă cu vinete. Este gata în nu mai mult de o oră
O tartă poate fi gustarea perfectă, dar ce spui de o tartă cu vinete? Alături de roșii, brânză feta și măsline, vinetele dai cremozitate și fac din acest preparat unul cu totul special.
Ingrediente pentru patru porţii
7 foi de plăcintă
350 g brânză feta
2 vinete mai mici
3 roșii
30 g măsline negre, fără sâmburi
ulei
piper
Te-ar mai putea interesa: Tocăniță de vinete libaneză
Mod de preparare
Feliezi vinetele în bucăți de un centimetru, pe care le sărezi pe ambele părți și le lași 20 de minute să iasă amăreala. Le ștergi cu prosoape de hârtie.
Vezi și: Pilaf cu vinete
Încingi cuptorul la 180 °C. Ungi fiecare foaie de plăcintă cu ulei și le așezi unele peste altele în tavă. Feliezi roșiile și tai bucăți brânza feta. Așezi alternativ în tavă felii de vinete și roșii și pui printre ele bucăți de brânză feta. Presari deasupra piper, după gust, și pui măslinele. Dai tava la cuptor 25-30 de minute.
FOTO: Shutterstock