Reţetă în paşi. Tartă de pui cu ciuperci

Savurează cea mai bună tartă cu pui și ciuperci în acest sezon rece! Umplutura cremoasă și baza crocantă te vor cuceri.

image

Află cum să prepari pas cu pas o tartă cu legume şi pui pe care o poţi servi ca atare sau alături de o salată! Este un preparat aromat, sățios pe care îl poţi personaliza cu mai multe sau mai puţine ciuperci sau legume, în funcţie de ceea ce îţi place. De asemenea, poți ajusta condimentele după preferințele proprii, dacă doreşti o tartă mai picantă. Este ușor s-o asamblezi în doar câțiva pași. Te ghidăm şi în pregătirea bazei, dar, dacă vrei să economiseşti timp şi efort, poţi folosi un aluat gata preparat, din comerţ. Va trebui doar să-l laşi la dezgheţat şi să-l întinzi puţin înainte de a-l aşeza în tavă.

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru blat: 

250 g făină 

125 g unt 

1 ou 

20 ml apă rece 

1 praf de sare 

Pentru umplutură: 

1 ceapă 

30 ml ulei 

200 g piept de pui 

3 ouă 

150 g ciuperci champignon

150 ml smântână pentru gătit 

30 g făină 

50 g cașcaval 

sare 

piper 

Mod de preparare

Pas 1

image

Amesteci făina cernută cu sarea, pui untul rece tăiat cubulețe, oul și frămânți până când obții un aluat nisipos. Adaugi apa rece și frămânți până când aluatul nu se mai ține de degete. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la frigider pentru 30 de minute. 

Vezi şi: Plăcintă grecească de spanac şi brânză feta

Pas 2

image

Încingi uleiul într-o tigaie și călești ceapa tocată până devine sticloasă. Adaugi apoi pieptul de pui tăiat cubulețe. Îl condimentezi cu sare și piper, după gust, îl acoperi și-l lași să fiarbă până când scade apa lăsată.

Te-ar mai putea interesa: Plăcintă cu cartofi din numai 5 ingrediente

Pui deoparte două ciuperci, iar pe restul le toci și le adaugi în tigaie. Le lași la călit până când scade compoziția, apoi dai deoparte și lași la răcorit. 

Pas 3 

image

Scoți aluatul din frigider și-l întinzi într-o foaie rotundă, pe care o așezi într-o tavă neaderentă. Înțepi aluatul din loc în loc cu furculița și pui peste el compoziția de carne și ciuperci. 

Pas 4 

image

Bați smântâna cu ouăle și făina, o condimentezi cu sare și piper, după gust, și o torni peste tartă. Presari pe deasupra cașcavalul ras și așezi ciupercile păstrate feliate. Dai tarta la cuptor, la 180 ˚C, aproximativ o jumătate de oră, până se rumenește pe deasupra. 

FOTO: Shuttertock



Recente

Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg
Budinca de orez cu peste  Sursa foto shutterstock 480607888 jpg
shutterstock 256424824 jpg
shutterstock 1379805665 jpg
Guguluf cu gem  Sursa foto shutterstock 2504637363 jpg