Tocăniță de cartof dulce, rețeta de post de nelipsit din meniul tău

28 noiembrie 2025   Rețete

Legumele portocalii, cum este și cartoful dulce, conțin betacaroten care întăreşte organismul şi îl face mai rezistent la boli. Culoarea ingredientului-vedetă al tocăniței de post pe care ți-o prezentăm indică și aportul de antioxidanţi cu rol în prevenirea bolilor cronice.

Ingrediente pentru trei porții

3 cartofi dulci

30 ml ulei de cocos

2 căței de usturoi

rozmarin

cimbru

pătrunjel

ardei iute

sare

Te-ar mai putea interesa: Sendviș cu falafel, perfect pentru zilele de post

Mod de preparare

Cureți cartofii și-i tai cubulețe, apoi îi condimentezi cu rozmarin, cimbru, sare și ardeiul iute tocat. Încingi uleiul și călești două-trei minute cartofii, pe fiecare parte.

Vezi și: Supă de fasole. Îţi protejează inima şi te ajută să slăbeşti mai uşor

Torni apă cât să-i acoperi pe un sfert, adaugi cățeii de usturoi pisați, și-i lași să fiarbă în tocăniță, amestecând ușor, pentru a se pătrunde uniform.

FOTO: Shutterstock

Mai multe