Sendviș cu falafel, perfect pentru zilele de post

Pentru mesele de peste zi, un sendviş este cea mai simplă soluţie când eşti pe fugă, dar ai nevoie de energie. Îţi propunem un sendviş cu falafel, bogat în protein vegetale, potrivit dacă nu mănânci carne sau ţii post.

image

Preparatele care conţin năut precum chiftelele din acest sendviş cu falafel sunt ușor de făcut, se păstrează bine, sunt fără gluten și o sursă bună de fibre și proteine într-o dietă pe bază de vegetale. Năutul poate fi adăugat în salate, wrapuri, supe sau pentru a fi servit ca garnitură simplă, dar aromată. Sendvișu cu falafel este gata în timp scurt şi nu ai nevoie nici de multe ingrediente.

Ingrediente pentru două porţii

Pentru chiftele:

200 g năut uscat

80 g ceapă

1 legătură pătrunjel

1 ardei

3 căței de usturoi

30 g făină

sare

piper

chimen

cardamom

ulei, pentru prăjit

Pentru sendviș:

3 pâinici rotunde

1 ceapă

1 ardei

1 legătură coriandru

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci cel mai bun falafel

Mod de preparare

Pentru chiftele, înmoi năutul peste noapte în apă. Ai grijă să fie bine acoperit de apă, deoarece se umflă. Îl scurgi și-l amesteci cu ceapa, ardeiul, pătrunjelul, sare, piper, chimen și cardamom, după gust.

Pui ingredientele în blender și le pasezi, apoi adaugi făina. Acoperi și lași compoziția la frigider o oră. Formezi chiftelele cu mâna umedă și le rumenești în uleiul încins. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Vezi și: Burgerii de linte îţi menţin echilibrul nutriţional

Tai capetele pâinicilor, le scoți miezul și le umpli cu chiftele, ardei, ceapă și coriandru tocat.

FOTO: Shutterstock