Reţetă de post. Tocăniță de legume
Când ai nevoie de o reţetă pentru zilele de post sau vrei să renunţi o vreme la preparatele cu carne, această tocăniţă de legume este o variantă de luat în calcul. Hrănitoare, reconfortantă, merge la suflet toamna asta!
Vremea mai rece trezeşte pofta de mese gustoase, iar această tocană ușoară de legume este perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară care oferă pe care toată lumea o va iubi. Este gata în aproximativ 45 de minute și are multe legume care fac această tocană vegetariană savuroasă.
Această tocăniţă de legume este ușor de făcut și necesită doar ingrediente simple, bogate în vitamine, minerale și fibre. Este versatilă și poate fi personalizată după bunul plac cu diferite legume, ierburi și condimente. Pentru a o prepara, ai putea folosi şi legumele rămase de la prepararea altor mâncăruri. Dacă doreşti, poţi adăuga surse de proteine vegetale (ciuperci, leguminoase) sau animale (carne de pasăre, vită sau porc). De asemenea, ar putea fi o garniture perfecta la o friptură.
Ingrediente pentru două porţii
1 dovlecel
1 vânătă
2 cartofi
1 ardei
2 cepe
2 căței de usturoi
400 g suc de roșii
20 g pastă de tomate
50 ml alb
200 ml supă clară de legume
30 ml ulei
1 crenguță cimbru
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Tocană de legume cu ouă ochiuri
Mod de preparare
Încingi uleiul în tigaie și rumenești trei minute cepele tocate, cățeii de usturoi pisați, vinul și mai ții pe foc alte două-trei minute.
Adaugi vânăta tocată, cartofii tăiați cubulețe, supa de legume, cimbrul, sucul de roșii și pasta de tomate.
Vezi și: Tocăniță picantă de pui, pentru zilele răcoroase, de toamnă
Acoperi și lași să fiarbă un sfert de oră, apoi adaugi dovlecelul și ardeiul tocate, condimentezi cu sare și piper și mai ții pe foc încă un sfert de oră, până scade tocănița și legumele s-au pătruns.
FOTO: Shutterstock