Supă de fasole. Îţi protejează inima şi te ajută să slăbeşti mai uşor
O supă fierbinte are un efect relaxant în partea a doua a zilei, mai ales în sezonul rece. Supa de fasole cu porumb şi dovleac pe care ţi-o propunem poate face parte şi dintr-un meniu vegetarian sau de post.

Uscată sau la conservă, fasolea este un aliment excelent într-o dietă sănătoasă. Această leguminoasă conţine fibre şi proteine, dar este şi o sursă bună de fier şi vitamine, care ţin apetitul sub control, ajută la reducerea riscurilor de boli cardiace, la slăbit şi îmbunătăţesc nivelul de colesterol. Dacă preferi fasolea la conservă, află că diferenţa dintre fasolea uscată şi aceasta este foarte mică, cu excepţia că fasolea la conservă are un conţinut mai mare de sodiu, în comparaţie cu cea uscată. Cantitatea de sodiu poate fi redusă prin spălarea în câteva ape înainte de folosire.
Ingrediente pentru patru porţii
500 g fasole albă
200 g porumb la conservă
1 morcov
200 g dovleac copt
1 cățel de usturoi
1 ceapă
ulei, pentru călit
1,2 l apă
sare
piper
busuioc uscat
boia, opțional
Vezi şi: Pont pentru masa de seară: supă de brânză cheddar şi bere
Mod de preparare
Speli fasolea și o lași la înmuiat în apă peste noapte. A doua zi scurgi apa și o pui la fiert în apă cu sare, în care ai adăugat morcovul tocat. O lași să fiarbă până începe să se înmoaie.
Între timp, pasezi dovleacul copt și zdrobești porumbul, scurs în prealabil.
Te-ar mai putea interesa: Preparat rapid. Supă-cremă de linte roșie cu iaurt grecesc
Călești ceapa tocată și, când devine sticloasă, adaugi fasolea, cu tot cu zeama în care a fiert, piureul de porumb și de dovleac, cățelul de usuturoi și condimentezi cu sare, piper, busuioc și, dacă vrei, boia dulce sau iute.
Acoperi și lași supa să mai fiarbă alte 20 de minute, amestecând constant pentru a nu se prinde de baza oalei.
FOTO: Shutterstock