Tort cu struguri şi cremă de brânză. Un desert special de Sfântă Marie Mică

8 septembrie 2025   Rețete

În acest an, pe 8 septembrie, ai mai multe motive să sărbătoreşti, cum are loc atât celebrarea Naşterii Maicii Domnului, cât şi începerea unui nou an şcolar. Îndulceşte ziua tuturor, cu acest tort cu blat de biscuiţi, struguri şi cremă de brânză!            

Ingrediente

Pentru blat:

400 g biscuiţi

100 g unt, topit

25 g gelatină

Pentru umplutură:

500 g cremă de brânză 

400 ml smântână pentru frişcă

200 g zahăr

Pentru ornare:

200 g struguri albi

fulgi de migdale

afine

Te-ar mai putea interesa: Desert de toamnă: plăcintă italiană cu struguri negri

Mod de preparare

Mărunţeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Treci amestecul într-o tavă rotundă cu dimensiunea de 26 cm şi pereţii detaşabili. Nivelezi şi presezi cu o lingură sau cu palmele pentru a avea un strat uniform. Introduci tava în frigider.

Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet. Separat, mixezi crema de brânză cu smântâna şi zahărul. Adaugi gelatina hidratată.

Vezi şi: Clafoutis cu struguri roze

După omogenizare, transferi compoziţia peste blatul de biscuiţi. Nivelezi şi reintroduci tava la rece, circa trei ore sau peste noapte. La servire, ornezi cu fulgi de migdale, struguri şi afine.

FOTO: Shutterstock

Mai multe