Dificultate medie
Preparare 2 h
4-5 PORŢII

Ai nevoie de

Pentru umplutură

10 ardei graşi
500 g carne de porc tocată
150 g orez
2 ouă
1 lingură muştar
cimbru proaspăt
1 ceapă tăiată mărunt
ulei
sare
piper
foi de dafin
1 lingură pesmet

Pentru sos

5-6 roşii
1 ceapă tăiată mărunt
foi de dafin
1 lingură ulei
50 ml suc de roşii
sare

Pentru chifle

500 g făină
25 g drojdie proaspătă
250 ml apă călduţă
zahăr
sare
rozmarin, după gust

Mod de preparare

Pasul 1

Speli ardeii, le tai codiţele, pe care le păstrezi, apoi le îndepărtezi nervurile şi seminţele. Într-un vas amesteci carnea tocată, pesmetul, orezul, ceapa, muştarul, ouăle, apoi adaugi sare, piper şi cimbru, după gust. Cu această compoziţie umpli ardeii.

Pasul 2

Separat, într-o tavă, tai roşiile cubuleţe, adaugi ceapa mărunţită, uleiul, sucul de roşii şi sarea. Pui foi de dafin, după gust.

Pasul 3

Peste sosul de roşii aşezi ardeii umpluţi şi îi acoperi cu căpacul păstrat. Îi dai la cuptor aproximativ 60 de minute.

Pasul 4

Pentru chifle, amesteci drojdia cu puţină apă călduţă, făină şi zahăr. Laşi la crescut. Între timp, cerni făina în care pui maiaua, restul de apă şi sare. Frămânţi bine şi laşi la crescut. Presari făină pe o planşetă, rupi bucăţele din aluat, mai frămânţi puţin şi formezi pâinicile mici pe care le asezonezi cu rozmarin. Le dai la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o oră.