Conform experţilor din China, aceştia au stabilit că persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile şi, automat, mai predispuse la infectarea cu noul coronavirus, faţă de cei care au grupa de sânge 0 (zero), care sunt mai puţini predispuşi la îmbolnăvire. Cercetătorii au analizat datele a 2.200 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 din spitalele din Wuhan şi Shenzhen şi le-au comparat cu populaţiile locale sănătoase.

Gigi Becali a dat 25.000 de euro pentru a sprijini medicii în lupta cu coronavirusul: "Ce să fac cu banii?"

De asemenea, ei au stabilit că în rândul pacienţilor cu grupa de sânge tip A există o rată mai mare de infectare. De altfel, cei numiţi au tendinţa să dezvolte simptome mai severe ale bolii, potrivit gulfnews.com, în comparaţie cu persoanele care au grupa de sânge O, ce sunt mai rezistente la a contracta virusul, potrivit playtech.ro.

Studiul arată că din 206 de persoane care au murit din cauza virusului în Wuhan, 85 aveau grupa de sânge A (II). Conform specialiştilor, distrubuţia normală a tipului de sânge la cetăţenii din Wuhan este: 32% au tip de sânge 0 (I), 34% au sânge de tip A (II).

Radu Vâlcan a fost testat pentru Covid19. Prezentatorul tv se află în Republica Dominicană, la filmări pentru "Insula iubirii"

„Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecţioasă în comparaţie cu celelalte grupe”, conform unui document publicat pe Medrxiv, citat de South China Morning Post.

Trebuie precizat faptul că oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri cu privire la evoluţia diferitelor grupe sanguine, deşi mai multe analize arată că grupele de sânge joacă un rol important în apariţia unor boli.