Bărbaţii care au acest comportament financiar te pot trăda mai uşor. Ce alte caracteristici au cei mai înşelători?
Cercetările arată că bărbaţii cu un anumit obicei financiar sunt mai predispuşi să înşele mai frecvent decât alţii. Sunt şi alte indicii pe care le pot urmări femeile la partenerii lor pentru a se asigura că le vor fi fideli.
Este devastator să descoperi că partenerul tău te-a înşelat, dar, din păcate, se întâmplă mai des decât am crede. Aproximativ una din cinci persoane afirmă că au înşelat cel puţin o dată. Există multe motive pentru care oamenii decid să se rătăcească şi este imposibil să ştii cu siguranţă dacă partenerul tău te va trăda, dar cercetările au descoperit că există unele trăsături comune celor care ajung să-şi trădeze partenerul. De fapt, un studiu a constatat că bărbaţii cu un anumit obicei sunt de cinci ori mai predispuşi să-şi înşele iubita sau soţia.
Bărbaţii care preferă să fie dependenţi financiar de partenere riscă să le înşele
Un studiu prezentat la una dintre reuniunile anuale ale Asociaţiei Sociologice Americane a constatat că un bărbat, cu cât este mai dependent din punct de vedere economic de partenera sa, cu atât este mai probabil s-o înşele. Autorul studiului, dr. Christin Munsch, profesor la Universitatea din Connecticut, a examinat date de la peste 1.000 de bărbaţi şi 1.500 de femei cu vârste între 18 şi 28 de ani, care erau fie căsătoriţi, fie locuiau cu acelaşi partener de cel puţin un an. A descoperit că bărbaţii care erau complet dependenţi de veniturile partenerei lor erau de cinci ori mai predispuşi să înşele decât bărbaţii care aveau un venit similar sau apropiat de al acesteia.
De asemenea, bărbaţii care câştigau mult mai mult decât partenerele lor erau mai predispuşi să înşele. Bărbaţii erau dispuşi să înşele atunci când venitul lor era mai mare decât cel al partenerei, dar nu şi dacă aceasta avea un venit egal cu aproximativ 75% din al lui.
A a face mai puţini bani decât un partener de sex feminin poate ameninţa identitatea de gen a bărbaţilor, punând sub semnul întrebării noţiunea tradiţională a bărbaţilor ca susţinători ai familiei. Pe de altă parte, bărbaţii care câştigă mult mai mulţi bani decât partenerele lor ar putea avea joburi care le oferă mai multe tentaţii, precum şi acoperirea perfectă: zile lungi de lucru şi multe deplasări.
Un alt studiu realizat de Universitatea din Chicago, SUA, 25% dintre bărbaţii căsătoriţi recunosc că au avut cel puţin o aventură extraconjugală. De aceea, cercetătorii şi-au propus să găsească rădăcina acestei probleme de relaţii. Au stabilit că există patru aspecte care conduc la infidelitate.
Nu sunt pe deplin mulţumiţi în relaţia lor
Nemulţumirea în relaţie creşte dorinţa de implicare în relaţiile extraconjugale. Autorii studiului explică faptul că există o corelaţie negativă între satisfacţia maritală şi infidelitate, inclusiv infidelitatea sexuală şi emoţională, precum şi o combinaţie a celor două.
Consideră aventurile nişte experienţe pozitive
În timp ce majoritatea oamenilor care au relaţii monogame declară că a înşela este greşit sau dăunător, cercetătorii au descoperit că persoanele care considerau aventurile extraconjugale ca fiind pozitive erau mai predispuşi la a fi infideli. Acei indivizi ar putea considera trădarea partenerului ca o experienţă incitantă, eliberatoare sau romantică.
Acceptă potenţiali parteneri cu care ar putea înşela
Cercetătorii au descoperit că acei indivizi care aveau parteneri alternativi erau mai predispuşi să înşele. Studiile sugerează că ar putea fi o problemă a voinţei: cei care au o alternativă deosebit de atractivă sunt mai predispuşi să se abată de la relaţia oficială. De asemenea, cineva are o serie de potenţiali parteneri este probabil considerat el însuşi atractiv. Un studiu recent de la Harvard a constatat că indivizii cu atractivitate peste medie sunt mai frecvent ţinta tentaţiilor şi sunt mai predispuşi să se angajeze în comportamente care ameninţă relaţiile.
Nu sunt pe deplin implicaţi în relaţia lor
S-a mai descoperit că dacă un bărbat nu este dedicat relaţiei sale are tendinţa de a trăda. În plus, experţii spun că unii ajung să-şi acuze, fără motiv, partenerele că i-au înşelat tocmai pentru a-şi diminua propria vinovăţie. Aceasta poate fi o modalitate de a abate atenţia de la propria lor vină. Un alt mod în care se pot manifesta este acela de a păstra secrete dispozitivele digitale. Dacă partenerul nu ave de obicei parole la telefon şi laptop, dar dintr-odată a considerat necesar să aibă parole, nu este un semn bun. Dacă începe brusc să şteargă zilnic istoricul browserului sau dacă nu renunţă la telefon nici măcar când merge la baie este posibil să aibă ceva de ascuns.