Studii ştiinţifice au arătat de-a lungul timpului că pisicile nu sunt doar bune animale de companie, ci adevăraţi terapeuţi.

Totuşi, înainte de a aduce o pisică în casă, mergi cu ea la medicul veterinar, cumpără-i mâncarea recomandată şi vitaminele speciale pentru pisici (cum ar fi acestea). Cei mai mulţi români aleg varianta adopţiei atunci când vor să-şi ia un animal de companie. În Bucureşti şi în alte oraşe, poţi găsi zeci de mii de prietene pufoase de luat acasă, potrivit adoptiipisici.ro.

Pisica vindecă bolile de inimă şi reglează tensiunea arterială

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că prezenţa pisicii ajută la combaterea stresului şi a anxietăţii, ceea ce duce la protecţia sistemului cardiovascular, prin scăderea tensiunii arteriale.

Un studiu recent, realizat de psihologul Karen Allen de la Universitatea din New York, a arătat că proprietarii de pisici au foarte puţine creşteri de tensiune ca răspuns la stres.

Sprijină sănătatea mintală

Adesea, pisicile sunt considerate ca fiind animale calme, care aduc cu ele acest calm. Probabil de aceea există o sumedenie de cafenele cu pisici, în care putem mângâia o felină, în timp ce ne savurăm cafeaua sau ceaiul.

Proprietarii de pisici vor spune cu entuziasm că beneficiile includerii unei pisici în familie sunt numeroase. Oamenii de ştiinţă nu îi contrazic. Un sondaj realizat de Cat Protection Feline Charity din Marea Britanie a concluzionat că oamenii care petrec timp cu pisici şi pui de pisici se simt mai calmi şi se supără mai greu. 87% dintre respondenţi cred că o stare generală mai bună de când au pisici în viaţa lor, în timp ce 76% au spus că pisicile îi ajută să combată mai bine stresul zilnic.

Previn alergiile

Animalele de companie par a preveni alergiile: cu cât trăim cu mai multe pisici şi căţei în copilărie, cu atât este mai mică şansa de a dezvolta astm, febra fânului sau diverse eczeme.
Numărul de alergii a început să crească de la mijlocul secolului al XX-lea şi oamenii de ştiinţă nu ştiu încă adevăratul motiv. Se crede că animalele de companie poartă microbi care stimulează sistemul imunitar uman, astfel încât copiii nu mai fac alergii.

Torsul pisicilor ajută la vindecarea oaselor, a tendoanelor şi a muşchilor

Torsul unei pisici este unul dintre cele mai reconfornate sunete din lume şi, în timp ce torsul arată că pisica ta se simte în siguranţă şi este fericită, acest sunet este asociat ca metodă terapeutică de vindecare a oaselor şi a muşchilor la oameni.

Torsul unei pisici creează vibraţii de o frecvenţă între 20 şi 140 de HZ, iar studiile au arătat că frecvenţele din gama 18-25 HZ au un efect pozitiv asupra mobilităţii articulaţiilor după accidentări.

Chiar şi privitul videoclipurilor cu pisici despre care vorbeam la începutul articolului ne poate îmbunătăţi sănătatea. Un studiu realizat pe 7000 de persoane, în cadrul Universităţii Bloomington din Indiana, a concluzionat că vizionarea videoclipurilor cu pisici creşte energia şi emoţiile pozitive ale celor ce privesc şi scade sentimentele negative.