Yumna nu cunoştea foarte bine rasele de câini. Pentru ea era important ca noul ei prieten să fie pufos, prietenos şi de o talie medie. De cum l-a luat în braţe pe micuţul Tydus ( aşa l-a numit ulterior), s-a îndrăgostit de el pe loc, pentru că era slab şi neajutorat, dar în acelaşi timp drăgălaş. Îngrijitorii de la adăpost au asigurat-o că patrupedul nu va creşte prea mult şi că va cântări cel mult 30-40 de kilograme. Pentru Yumna, chiar şi atât părea mult, dar Tydus a cucerit-o, astfel încât a decis să-l adopte.

Mai citeşte şi:  4 sfaturi de care să ţii cont dacă vrei să adopţi un câine pentru copilul tău

 

Câinele creştea pe zi ce trece şi devenea tot mai activ. Norocul fetei era că s-a mutat la curte şi avea destul spaţiu pentru distracţia şi orele lui de dresaj.

Cum se comportă Malamutul de Alaska?

La scurt timp, Yumna a aflat că Tydus este din rasa Malamut de Alaska. Aceasta este una dintre cele mai vechi rase de pe planetă şi mai pure din punct de vedere genetic pe linia descendenţei din lupul ancestral. 

Malamutul este adesea confundat cu husky. Ei seamănă în multe privinţe: ambele rase sunt rezistente şi agile. Cu toate acestea, malamuţii sunt mai mari şi au o blană voluminoasă.

Dacă malamuţii obişnuiţi nu cântăresc, de obicei, mai multe de 40 de kilograme, atunci Tydus a depăşit cu mult această greutate, ajungând la 70 de kilograme. Alături de stăpâna sa, Tidus arată acum ca leu.

În general, malamuţii sunt câini foarte activi, în special în primii trei ani de viaţă. Aşadar, Yumna s-a chinuit serios cu el. Pentru că au o energie foarte mare, aceşti câini trebuie să fie mereu ,,puşi la treabă”. Altfel se plictisesc şi încep să alerge, să sape gropi sau să facă şotii.  

Mai citeşte şi: 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre căţelul tău

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Watch till the end. I swear he's a professional! 😐 #AlaskanMalamute #Tydus #chinaProject

A post shared by Trez & Tydus (@trez_and_tydus) on

Cert este că malamuţii sunt dificil de educat. Sunt obişnuiţi să fie independenţi şi dominatori, de aceea stăpânii trebuie să le arate din start cine este şeful. Dar acest lucru nu se face niciodată prin violenţă. Un Malamut care a fost lovit odată nu mai are încredere în stăpânul său. Este un câine extrem de inteligent şi este printre singurele rase de câini care sunt capabile să ia iniţiative. Metoda care funcţionează cel mai bine este recompensarea.

Sursa foto: https://www.instagram.com/trez_and_tydus/