4 sfaturi de care să ţii cont dacă vrei să adopţi un câine pentru copilul tău

1 boy 1113806 1920 jpg jpeg

Dacă ai hotărât să adopţi un câine, deoarece copilul tău ţi-a cerut în mod repetat acest lucru, ar trebui să iei în considerare mai multe lucruri în legătură cu viitorul membru al familiei tale. Este foarte uşor să te laşi „ispitit” de un puiuţ micuţ şi drăgălaş, care ar putea fi nepotrivit pentru copilul tău. De aceea, este important să faci o mică cercetare înainte, astfel încât să iei o decizie cât mai obiectivă.

Iată patru sfaturi de care ar trebui să ţii cont înainte să aduci un căţel în sânul familiei:

Sănătate înainte de toate

Dacă vrei să adopţi un căţel pentru copilul tău, trebuie să iei în calcul câteva activităţi necesare înainte de integrarea patrupedului în familie, dar şi pe cele de după. Printre ele se numără prima vizită la veterinar, apoi cele periodice, produsele de igienă şi împotriva paraziţilor, hrana, educarea, plimbările şi multe alte nevoi pe care pufoşenia le va avea de-a lungul vieţii sale.

Înainte de a-l prezenta copilului, mergi cu patrupedul la medicul veterinar pentru vaccinare, deparazitare, igienizare, cosmetizare şi toaletare. Dacă animăluţul are probleme cu puricii, tratamentul poate fi atât natural, cât şi pe bază de medicamente, potrivit blogului The Pet Club. Însă alegerea trebuie făcută la indicaţia medicului veterinar. Este important ca noul membru al familiei să fie sănătos şi curat înainte de prima sa întâlnire cu micuţul tău. Bineînţeles, şi câinele trebuie să fie primit cum se cuvine în sânul noii sale familii. Adică, trebuie să-i cumperi hrana recomandată de către medic, un culcuş, o perie pentru blăniţă, jucării, şampon, zgardă, lesă şi boluri pentru mâncare şi apă, plus soluţii împotriva paraziţilor. Plus, trebuie să-l faci să se simtă iubit şi în siguranţă.

Adoptă un prieten pe viaţă

Există o mulţime de motive pentru care un câine este o alegere nemaipomenită pentru copii. Patrupedul va contribui la creşterea respectului de sine al copilului tău, îl va responsabiliza şi îl va învăţa ce înseamnă empatia. Convieţuirea cu un câine are, de asemenea, beneficiile sale pentru sănătate. Studiile arată că prichindeii care îşi petrec primul an de viaţă în compania unul animal vor avea şanse mai mici să dezvolte alergii sau astm. Cu toate acestea, copiii şi câinii nu încep întotdeauna relaţia „cu dreptul”. Părinţii trebuie să fie dispuşi să îi înveţe pe micuţi limitele şi regulile acceptabile cu privire la interacţiunea cu câinele. De asemenea, trebuie să îşi asume educarea căţeluşului atunci când interacţionează cu copiii. Echilibrul unei bune socializări reprezintă baza unui mediu sigur şi distractiv pentru copii şi câini.

Ce vârstă ar trebui să aibă câinele?

Dacă micuţul tău are mai puţin de şase ani ar trebui să adopţi un câine în vârstă de peste doi ani. Există multe lucruri de luat în considerare înainte de a adopta un pui de căţel dacă ai un copil mic. Puii au nevoie de atenţie, răbdare, antrenament, socializare şi supraveghere. Toate acestea sunt foarte importante pentru a creşte un câine adult sănătos. Dacă ai un copil mic care necesită multă grijă şi atenţie, gândeşte-te dacă vei mai avea suficient timp şi energie pentru a face faţă unui puiuţ de căţel.

Căţeluşii sunt foarte fragili, iar un copil bine intenţionat, curios, ar putea să-l sperie sau să-l rănească. De asemnea, o pufoşenie micuţă are dinţii şi ghearele ascuţite, care ar putea să rănească accidental un copil mic. Toate interacţiunile dintre copii şi căţeluşi vor trebui supravegheate îndeaproape pentru a reduce la minimum orice neplăcere.

Pe de altă parte, câinele adult necesită mai puţină atenţie atunci când este în preajma copiilor şi este mult mai tolerant decât căţeluşii mai tineri. O vizită la un adăpost pentru câini ar trebui să te ajute cu un istoric al câinelui pe care vrei să-l adopţi. Îngrijitorii pot face o evaluare a comportamentului şi te pot îndruma să faci o alegere bună.

Ce rasă alegi?

Cânii de talie mică sau miniatură, precum Chihuahua sau Poodle, nu sunt de obicei cea mai bună alegere pentru un copil mic. Aceşti câini sunt fragili şi pot fi răniţi cu uşurinţă de un copil care vrea doar să se joace. Rasele medii sau mai mari sunt adesea capabile să tolereze activitatea, zgomotul şi jocul dur al copiilor. Labradorii sau Golden Retriverii pot fi animale de companie perfecte pentru familiile cu copii. Nu sunt recomandate rasele protectoare, cum ar fi Chow Chow sau Rottweiler. Studiază cu multă atenţie temperamentul individual al fiecărei rase de care eşti interesat. Personalitatea unui câine este genetică, dar şi rezultatul experienţei sale cu oamenii, în cazul câinilor adoptaţi la maturitate, este important.

Un câine cu un istoric excelent în preajma copiilor de toate vârstele poate fi cea mai bună alegere pentru familia ta!

Foto: Pixabay