Grăsimile sunt considerate adesea substanţe „de evitat‟, însă există două categorii de grăsimi, cele nesănătoase şi cele sănătoase. Grăsimile sănătoase reprezintă substanţele care protejează organele, ajută la menţinerea temperaturii optime a corpului, susţin sistemul imunitar şi oferă energie. 

Ideal este ca 20-30% din totalul de calorii consumate zilnic să provină din grăsimi sănătoase. Printre alimentele care conţin grăsimi „bune‟ se numără: ulei de măsline, avocado, brânzeturi, ciocolata neagră, ouă, chia, edamame, seminţe de floarea soarelui, ulei şi lapte de soia, unt de arahide, seminţe de dovleac, seminţe de in, peşte gras (macrou, hering, somon, sardine, ton) sau nuci.

În cazul în care organismul nu primeşte suficiente grăsimi sănătoase, el te va avertiza prin diferite semnale. Iată câteva dintre ele!

Îţi este tot timpul foame