Cercetătorii de la Universitatea din Arizona, SUA, au constatat că 20% dintre cănile de la birou au fost testate pozitiv pentru bacterii coliforme fecale. Studiul a arătat că ştergerea cănilor cu prosoape textile favorizează răspândirea bacteriilor coliforme fecale.
 

Cănile de la birou, pericol pentru sănătate

 
  • "Bacteriile coliforme au fost prezente pe 20% din cănile de cafea înainte şi 100% după ştergerea lor cu o cârpă sau cu buretele de vase. Pe de altă parte, nicio cană nu a fost testată pozitiv pentru E. coli înainte de ştergere, dar 20% din probe au fost pozitive după ce au fost şterse. Lipsa igienei în spaţiile de lucru şi în zonele de preparare a cafelei este îngrijorătoare", se arată în studiu.
 
  • "Nu lăsaţi căni sau sticle de apă afară peste noapte, apa nu este sterilă şi bacteriile se vor forma peste noapte. De preferat, folosiţi propria cană la muncă şi nu o împrumutaţi altcuiva", a spus dr. Lisa Ackerley, recunoscută pentru sfaturile despre igienă.
 

Ce trebuie să eviţi la birou

 
Medicul susţine că trebuie să eviţi contactul cu cei care mănâncă la birou. Îşi bagă degetele în gură şi apoi aruncă stropi de salivă în toate părţile. Cei care ţin telefonul aproape de gură sunt şi ei un pericol. 
 
Tot aici se încadrează şi cei care rod instrumente de la birou sau îşi rod unghiile. "Dacă vedem câţi oameni NU se spală pe mâini după folosirea toaletei, ne îngrozim!", spune aceasta.
 

Ce trebuie să foloseşti la birou

 
Medicul recomandă ca totul să fie şters cu şerveţele antibacteriene sau gel antibacterian. Este indicat să vă spalaţi des pe mâini, mai ales înainte de masă.
 
  • "Înainte de masă, trebuie să vă ştergeţi bine pe mâini. Fireşte, cel mai bine e să luaţi masa la cantină sau în bucătărie, şi nu pe masa de lucru", mai spune medicul, citat de realitatea.net.