Ingrediente

1 kg cartofi

100 g bacon

150 g caşcaval

50 g unt

2-3 căţei de usturoi

1 legătură ceapă verde

1 legătură pătrunjel

sare

piper

Spală cartofii în coajă, apoi şterge-i cu un prosop de hârtie. Crestează cartofii în felii subţiri, fără a merge cu cuţitul până jos. Pune printre felii bucăţele de unt şi aranjează-i într-o tavă în care ai aşternut hârtie de copt.

Pune tava în cuptorul preîncălzit şi ţine-o aproximativ 40 de minute, până când cartofii devin crocanţi.

Înfige o furculiţă ca să vezi dacă sunt moi în interior. Într-o tigaie încinsă căleşte baconul, tăiat cubuleţe, până ce devine crocant. Scoate cartofii din cuptor, pune cu o lingură bacon printre feliile de cartofi. Rade caşcavalul deasupra şi mai ţine tava la cuptor încă 5-7 minute.

Serveşte cartofii asezonaţi cu ceapă verde şi cu pătrunjel tocate fin.

FOTO: Shutterstock