Pe 4 august 1962, Marilyn Monroe a murit la vârsta de 36 de ani, cauza oficială a decesului fiind sinuciderea cauzată de o supradoză de somnifere. Artista a fost găsită dezbrăcată, întinsă pe patul său, ţinând telefonul în mână.

Imediat au apărut mai multe ipoteze: suicid, accident şi crimă. Teoria sinuciderii este cea mai verosimilă, mai ales că nu era prima tentativă de acest gen, iar Marilyn încercase deja de patru ori să-şi ia viaţa.

Tragicul eveniment a ţinut prima pagină a publicaţiilor importante din întreaga lume, care au titrat: „Marilyn Monroe, găsită moartă“, „Marilyn Monroe s-a sinucis“, „Accident sau sinucidere?“,„Nimeni nu a revendicat trupul lui Marilyn Monroe la morgă“.

Citeşte şi

Pere-Lachaise, cimitirul apărut după o criză a locurilor de veci şi refuzat de parizieni. Ce „ritualuri“ ciudate au loc la unele morminte

50 de ani de la misterioasa moarte a lui Jim Morrison. „De unde ştii că era Jim în sicriu şi nu 75 de kilograme de nisip?“

În cele din urmă, Marilyn Monroe a fost înmormântată la cimitirul Westwood Memorial Park, din Los Angeles. Cu câteva luni înainte de a muri, reluase legătura cu fostul ei soţ, jucătorul de baseball Joe DiMaggio (foto 1 şi 2 galerie) şi, se pare, cei doi urmau să se recăsătorească pe 8 august 1962, potrivit BBC. DiMaggio a organizat ceremonia şi nu a invitat pe nimeni de la Hollywood, deoarece îi considera pe cei din anturajul actriţei răspunzători de moartea acesteia. Timp de 20 de ani, DiMaggio a trimis în fiecare săptămână trandafiri roşii la mormântul actriţei. Sportivul nu s-a recăsătorit niciodată, iar ultimele sale cuvine, când a încetat din viaţă, în 1999, au fost: „În sfârşit, o voi reîntâlni pe Marilyn!“.