Freddie Mercury adora muzica, ţinutele spectaculoase şi pisicile! De fapt, le iubea şi le respecta atât de mult, încât le ţinea pe fiecare în câte un dormitor separat în vila sa din Londra. Dar cum a început toată această pasiune pentru micile animale de companie?

Iubita pe care liderul trupei Queen a avut-o la un moment dat şi marea dragoste a vieţii lui, Mary Austin, i-a făcut muzicianului cunoştinţă cu pisicile, în anii '70. A cumpărat două pisici, pe Tom şi pe Jerry, pentru noua lor locuinţă, la începutul relaţiei lor. În timp ce Freddie era în turneu, Mary avea grijă de ele, iar celebrul stăpân de pisici suna adesea ca să ştie ce mai făceau „copiii” lui.

După cum a declarat şi asistentul personal al lui Mercury, Peter Freestone, acesta „se caza într-un hotel şi suna imediat ca să stea de vorbă cu pisicile lui”. Peter a scris în biografia sa, „Freddie Mercury”, că „Mary le punea pe Tom şi pe Jerry pe rând la telefon, le ţinea receptorul la ureche, ca să îl audă pe Freddie vorbind cu ele. Iar acest lucru a continuat de-a lungul anilor, pe măsură ce numărul pisicilor din casa lui se tot mărea”.

În total, Freddie ajunsese să aibă nu mai puţin de 10 pisici - Tiffany, Dorothy, Delilah, Goliath, Lily, Miko, Oscar şi Romeo, pe lângă perechea iniţială Tom şi Jerry. „Pisicile erau familia lui”, a scris Freestone despre cel care se asigura, în fiecare an, că fiecare pisică avea o şosetă plină cu jucării şi bunătăţi, de Crăciun, sub brad.