Puţini evită să ia o băutură fierbinte, cu cafeină în timpul unei călătorii, având în vedere cât de obositor poate fi. Însoţitoarele de bord ţi-ar spune că, atunci când vine vorba de produsele servite în timpul zborului, s-ar putea să primeşti ceva în plus odată cu o cafea sau un ceai. Ele pur şi simplu nu comandă băuturi calde când sunt în postura de călători în avion. O însoţitoarea de bord de la Air Hollywood, SUA, Jamila Hardwick a spus pentru publicaţia „Inside” că recomandă pasagerilor să aibă la ei şerveţele de unică folosinţă, şerveţele umede şi dezinfectant pentru tăvile pe care primesc mâncare sau băutură în avion, precum şi pentru suporturi, cotiere sau mânere. Un studiu realizat în anul 2015 a constatat că anumite „bacterii izolate” pot exista în apa avioanelor şi „au potenţialul de a provoca boli celor care călătoresc, inclusiv persoanele imunodeprimate”.

Cafea şi ceai, numai dacă sunt ambalate

Pentru unii, ideea unei cafele în timpul zborului sau a unui ceai poate părea o modalitate uşoară de a fi mai eficienţi în timp ce lucrează la bordul unui avion sau pentru a se simţi plin de energie când aterizează. În realitate, ar putea fi o băutură nu tocma curată. Potrivit unui mesaj ajuns viral pe TikTok, o însoţitoare de bord pe nume Kat Kamalani a dezvăluit că ceaiul şi cafeaua servite în unele avioane sunt preparate folosind apa de la bordul avionului, pe care cei mai mulţi o consideră neplăcută la gust sau nepurificată. Mai mult, aparatele de cafea sunt curăţate doar atunci când au probleme. „Regula numărul unu: să nu consumaţi niciodată niciun lichid care să nu este oferit într-o cutie sau într-o sticlă”, avertizează Kamalani, explicând că „acele rezervoare de apă nu sunt niciodată curăţate”.

Băuturile alcoolice te ameţesc mai mult când le bei în avion