Mulţi dintre noi au crescut cu preconcepţii despre mâncare, despre ceea ce e comestibil şi ce nu. Până în urmă cu câţiva ani, mulţi români nu consumau nici măcar cartofii cu coajă. Totuşi, vitaminele, mineralele şi fibrele se găsesc, în cea mai mare parte, în coaja cartofilor.

Acest lucru este valabil pentru alte fructe şi legume, pe care nu le consumăm în întregime. Nu numai că pierdem multe substanţe nutritive, ci şi bani, pentru că, în unele cazuri, aruncăm până la o treime din greutatea iniţială.

Tulpinile şi frunzele cruciferelor

Este şi cazul cruciferelor, conopida şi broccoli, unele dintre cele mai sănătoase legume, aşa că folosiţi fiecare bucată. Sunt pline de betacaroten, antioxidanţi şi acid folic şi, în plus, sunt delicioase. Cotorul este comestibil, gătit sau crud, tăiat subţire, în salate, la fel şi frunzele. Se pot adăuga în supe cremă, tocăniţe, salate.