Ingrediente pentru reţeta de cartofi cu usturoi

  • 1 kilogram cartofi roşii
  • 3 cepe galbene
  • 5 căţei usturoi 5 căţei
  • ulei de rapiţă
  • sare de mare cu mirodenii
  • boia de ardei dulce 

Cum faci cele mai pufoase clătite cu lapte de soia

Mod de preparare reţeta de cartofi cu usturoi


Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare, notează bucataras.ro. Între timp se curăţă ceapa, se taie rondele şi se pune la prăjit în ulei de rapiţă, la foc mic, amestecându-se continuu, până devine translucidă.

După ce au fiert, cartofii se curăţă de coajă, se taie rondele şi se aseaza într-o tavă termorezistentă. Deasupra cartofilor, se împrăştie ceapa prăjită şi usturoiul, sarea şi boiau de ardei dulce. Se introduce tava la cuptor la foc iute ptr cca. 10 minute.

Cum faci cea mai pufoasă omletă. Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Cartofii se servesc fierbinţi ca atare, sau ca şi garnitură lângă o friptură savuroasă.

Poftă bună!