Cea mai delicioasă reţetă de paleuri. Fursecurile astea se topesc în gură

1 reteta paleuri jpg jpeg

Sunt fursecurile copilăriei, iar gustul lor nu are cum să nu-ţi fie pe plac. Sunt uşor de făcut, iar această reţetă este absolut delicioasă. Dacă o încerci şi le faci copiilor sau prietenilor tăi paleuri cu ciocolată, fii sigură că va fi un real răsfăţ pentru papilele lor gustative.

Aşadar, dacă ai poftă de un desert simplu, încearcă reţeta de paleuri, propusă pe bucataras.ro:

Ingrediente reţetă paleuri

Aluat

  • 4 ouă
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • 200 g zahăr pudra
  • 300 g făină
  • esenţă vanilie
  • un praf de sare
  • 3 g praf de copt

Crema

  • 150 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână pentru frişcă

Glazură

  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 linguriţă ulei

Citeşte şi: Prăjitura Valurile Dunării

Cum se prepară reţeta de paleuri:

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zahărul pudra, apoi am adăugat ouăle unul câte unul. La final am adăugat esenţă de vanilie, sarea şi făînă cernută. Obţinem un aluat moale pe care l-am pus într-un posh cu un dui rotund.

Am tapetat tavă de la aragaz cu hârtie de copt şi cu ajutorul posh-ului am format rotunjoare nu foarte mari, am presat vârfurile şi apoi am dat tavă la cuptor. Am setat funcţia pentru prăjituri şi temperatura de 170 grade C, la cuptorul electic şi am copt cca 14 min fursecurile, până încep să se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit.

Crema e bine să o facem mai din timp că trebuie să stea la rece. Se pune ciocolată mărunţită într-în castron de inox pe baie de abur, se adaugă smântână pentru frişcă, se amestecă până se topeşte ciocolată, smântână nu trebuie să atingă punctul de fierbere. Se omogenizează bine se lasă puţîn să se tempereze şi apoi se bagă în frigider pentru 2 ore, apoi se scoate şi se mixează bine până obţinem o crema spumoasă.

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicious

Când fursecurile sunt răcite, se pune crema cu ajutorul unui posh pe unul din fursecuri şi cu al doilea lipim. Topim ciocolată şi adăugăm puţîn ulei apoi glazurăm fiecare fursec în parte, se dau la rece să se întărească ciocolată.

Sursa foto:



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg