Creată de Stanley Burroughs, în urmă cu 50 de ani, dieta cu lămâi are puterea de a stimula tranzitul intestinal, de a elimina toxinele din organism şi de a topi kilogramele în plus cu uşurinţă, graţie conţinutului bogat de antioxidanţi şi de vitamina C regăsit în lămâi. 
 
Această dietă trebuie să fie urmată timp de zece zile, timp în care nu vei consuma nimic solid, ci numai 6-12 pahare de apă cu lămâie şi ceaiuri laxative.
 
Pentru a prepara această apă cu lămâie pe care trebuie să o consumi cu regularitate, ori de câte ori îţi este foame, ai nevoie de două linguri de suc de lămâie proaspăt stors, 300 de ml de apă plată, două linguriţe de sirop de arţar organic, un vârf de cuţit de piper Cayenne pudră. 
 
Dimineaţa, pe stomacul gol, înainte de a bea acest suc, consumă un litru de apă plată, în care ai pus două linguriţe de sare de mare neiodată. Ulterior, pe parcursul zilei, ori de câte ori îţi este foame, bea această băutură magică. Poţi, de asemenea, să bei şi ceai de mentă neîndulcit, iar seara poţi consuma o cană cu ceai laxativ.