Cea mai sănătoasă şi delicioasă reţetă de dulce: Tarta cu blat raw vegan şi pere

2 tarta raw vegan cu pere jpg jpeg

Dacă eşti consumatoare de preparate raw vegan, această reţetă te va cuceri iremediabil. Sănătoasă şi extrem de delicioasă, cu un grad de complexitate mediu, tarta cu blat raw vegan şi pere poate deveni dulcele pe care să-l oferi celor dragi în acest sfârşit de săptămână.

Reţeta de tartă cu pere, varianta raw-vegan, propusă de site-ul bucataras.ro, are un conţinut ridicat de proteine şi minerale şi unul scăzut de calorii, astfel că este ideală şi pentru doamnele sau domnişoarele care sunt la dietă.

Ingrediente Tarta cu blat raw vegan şi pere

Pentru crusta avem nevoie de :

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 150 g migdale
  • 100-125 g curmale fără samburi
  • 3 linguri unt de cocoş
  • Pentru caramel raw vegan :
  • 150 g curmale fără samburi
  • un praf de sare
  • 1 lingură unt de cocos

Pentru umplutură:

  • 500 g pere
  • 1lingura miere
  • 1 linguriţă unt de cocos
  • Pentru ornat :
  • Fulgi de migdale

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicios

Mod de preparare Tarta cu blat raw vegan şi pere

1.Pentru blat, punem la înmuiat în apă fierbinte migdalele iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore. Dacă aveţi un blender cu putere mare nu trebuie să stea aşa mult la înmuiat. Blenduim curmalele împreună cu migdalele şi ne ajutăm cu puţînă apă în care au stat la înmuiat, pentru a blendui mai uşor.

Într-un bol amestecăm compoziţia de mai sus cu fulgii de ovăz şi untul de cocoş topit.

Întindem compoziţia într-o formă din silicon, inclusiv pe margini şi dăm blatul la congelator până pregătim restul umpluturilor.

2.Pentru caramelul raw vegan:

Punem la înmuiat curmalele pentru 15-20 de minute

Le blenduim cu un praf de sare şi mai daugam din apă în care au stat la înmuiat, până ajungem la consistentă dorită.

Acest caramel îl putem folosi în multe deserturi raw vegane, pe post de crema sau sos.

Pentru că am avut nevoie de un caramel puţin mai tare, am adăugat şi o lingură de unt de cocoş topit.

Citeşţe şi: Reţeta de Clătite în două culori

3.Pentru umplutură de pere:

Am decojit perele şi le-am tăiat feliuţe.

Le-am pus într-o tigaie antiaderenta cu o linguriţă de unt de cocoş şi le-am lăsat până s-au înmuiat şi au devenit aproape piuree.

Stingem focul şi adăugăm o lingură de miere, după care lăsăm compoziţia să se răcească.

*Puteţi adaugă scorţişoară, esenţă de vanilie etc.

4.Scoatem blatul din congelator, întindem caramelul iar pe deasupra aşezăm perele.

Punem o folie alimentară peste tavă şi dăm la frigider pentru cel puţin 3-4 ore. (eu am lăsat-o peste noapte)

După ce s-a întărit blatul, (cremele rămân moi) ornam cu fulgi de migdale şi servim.

Poftă bună !



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg