Reţeta de tartă cu pere, varianta raw-vegan, propusă de site-ul bucataras.ro, are un conţinut ridicat de proteine şi minerale şi unul scăzut de calorii, astfel că este ideală şi pentru doamnele sau domnişoarele care sunt la dietă.

Ingrediente Tarta cu blat raw vegan şi pere

Pentru crusta avem nevoie de :

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 150 g migdale
  • 100-125 g curmale fără samburi
  • 3 linguri unt de cocoş
  • Pentru caramel raw vegan :
  • 150 g curmale fără samburi
  • un praf de sare
  • 1 lingură unt de cocos

Pentru umplutură:

  • 500 g pere
  • 1lingura miere
  • 1 linguriţă unt de cocos
  • Pentru ornat :
  • Fulgi de migdale

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicios

Mod de preparare Tarta cu blat raw vegan şi pere


1.Pentru blat, punem la înmuiat în apă fierbinte migdalele iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore.
Dacă aveţi un blender cu putere mare nu trebuie să stea aşa mult la înmuiat.
Blenduim curmalele împreună cu migdalele şi ne ajutăm cu puţînă apă în care au stat la înmuiat, pentru a blendui mai uşor.


Într-un bol amestecăm compoziţia de mai sus cu fulgii de ovăz şi untul de cocoş topit.
Întindem compoziţia într-o formă din silicon, inclusiv pe margini şi dăm blatul la congelator până pregătim restul umpluturilor.

2.Pentru caramelul raw vegan:
Punem la înmuiat curmalele pentru 15-20 de minute
Le blenduim cu un praf de sare şi mai daugam din apă în care au stat la înmuiat, până ajungem la consistentă dorită.
Acest caramel îl putem folosi în multe deserturi raw vegane, pe post de crema sau sos.
Pentru că am avut nevoie de un caramel puţin mai tare, am adăugat şi o lingură de unt de cocoş topit.

Citeşţe şi: Reţeta de Clătite în două culori

3.Pentru umplutură de pere:
Am decojit perele şi le-am tăiat feliuţe.
Le-am pus într-o tigaie antiaderenta cu o linguriţă de unt de cocoş şi le-am lăsat până s-au înmuiat şi au devenit aproape piuree.
Stingem focul şi adăugăm o lingură de miere, după care lăsăm compoziţia să se răcească.
*Puteţi adaugă scorţişoară, esenţă de vanilie etc.

4.Scoatem blatul din congelator, întindem caramelul iar pe deasupra aşezăm perele.
Punem o folie alimentară peste tavă şi dăm la frigider pentru cel puţin 3-4 ore. (eu am lăsat-o peste noapte)
După ce s-a întărit blatul, (cremele rămân moi) ornam cu fulgi de migdale şi servim.

Poftă bună !