Cele cinci alimente pe care nu trebuie să le speli înainte de a le găti

1 shutterstock 1289518198 jpg jpeg

Dacă crezi că scapi de bacterii prin spălarea acestor alimente, mai gândeşte-te. Carnea de pui, de exemplu, nu este indicat să o clăteşti sub jet de apă în chiuvetă, înainte de a o prepara. De ce?

Motivul pentru care nu este recomandat să speli carnea de pui înainte de a o găti este confirmat. Nu numai că obiceiul nu duce la eliminarea bacteriilor sau a agenţilor patogeni din mâncare, ci poate creşte riscul de contaminare. „Spălând puiul crud în chiuvetă, este posibil să răspândeşti bacteriile prin bucătărie, inclusiv pe suprafeţele curate, precum blaturi, prin stropire şi picurare”, spune expertul în nutriţie şi sănătate alimentară Eric Sieden, din New York. Singurul mod cu adevărat eficient de a scăpa de bacterii este de a găti carnea, iar regula se extinde întotdeauna şi la peştele crud şi la alte tipuri de carne.

 

Carnea roşie

La fel de periculos să o speli, din cauza răspândirii bacteriilor, dar în acest caz se adaugă şi umezeala cărnii, ca element nefavorabil pentru rezultatul final menit să fie consumat. „Umezeala adăugată în timpul spălării va creea abur, iar acesta va afecta şi gustul‟, atrage atenţia Sieden. Dacă pur şi simplu nu poţi renunţa la obiceiul de a spăla carnea, după aceea, este indicat să usuci excesul de apă, tamponând-o cu un şervete de hârtie sau de bumbac. Important! La final, scapă de excesul de umiditate din chiuvetă şi igienizează şi suprafeţele din apropiere.

 

Produse pre-spălate şi salatele

Dacă este marcat pe ambalaj ca produsul este pre-spălat, atunci nu este nevoie să îl speli din nou. Economiseşte apa şi timpul! În plus, dacă ai spălat înainte carnea şi nu ai igienizat foarte bine chiuveta, rişti să contaminezi şi salata.

 

Ciuperci

La fel ca şi carnea, gustul ciupercilor poate fi schimbat şi acelaşi lucru se întâmplă şi cu consistenţa ciupercilor, dacă intră în contact cu apa mult timp, potrivit Bon Appetit. Nu devin periculoase, cu excepţia cazului în care suprafeţele în care sunt curăţate sau din apropiere sunt contaminate, dar, potrivit lui Sieden, „majoritatea bucătarilor vor spune să nu le înmoi, să nu speli ciupercile, ci să le ştergi cu un prosop de hârtie umed, întrucât ciupercile absorb apa ca un burete”.

 

Ouă

Deşi nu toţi apelează la această practică, sunt oameni care iau în considerare spălarea ouălor înainte de a le folosi. La urma urmei, ouăle sunt eliminate de păsări şi pot cădea pe podea sau pe suprafeţe murdare. Totuşi, nu ar trebui să îţi faci griji. Toate ouăle comercializate sunt curăţate în prealabil cu săpun şi apă fierbinte, astfel încât cojile sunt, în cea mai mare parte, foarte curate.

@shutterstock



Recente

shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg