Bengaleza

Deosebit de frumoasă,elegantă şi agilă,Bengaleza se aseamănă unui leopard în miniatură,fiind chiar un amestec de pisică domestică şi pisică leopard asiatică. Cel care a încrucişat pentru prima oară genele în 1963,Jean S. Mill,şi-a dorit să creeze o rasă de pisică nouă,cu blană colorată şi pete asemănătoare celebrelor feline sălbatice. Dacă vrei o Bengaleză,trebuie să scoţi din portofel între 3000 $ şi 20.000 $.

Savannah

Loială asemenea unui câine,Savannah se ataşează foarte repede de stăpânul său,fiind extrem de inteligente. Pisica se trage dintr-o specie de feline sălbatice din savanele Africii. La maturitate,un mascul poate atinge 15 kilograme,iar preţul de vânzare este de 1500 $ şi 30.000 $.


Citeşte şi:

Cum îngrijeşti pisica persană

7 lucruri de ştiut înainte de a-ţi lua pisică


Allerca hipoalergenică

Această rasă a fost creată în urma unor lungi cercetări ale oamenilor de ştiinţă care-şi doreau o pisică a cărăi blană să nu provoace alergii omului. Aşa a apărut pe lume Allerca,pisica prietenoasă,jucăuşă,afectuoasă şi antialergică. Preţul ei pate ajunge şi la 7000 $.

Persana – roşcată

Graţioasa Persană este cunoscută în întreaga lume ca fiind aristrocrata pisicilor,datorită frumuseţii deosebite. De altfel,aceste pisici sunt blajine,sociabile şi foarte ataşate de stăpân. Dacă ai o Persană în casă,poţi fi sigură că vei avea întotdeauna o companie plăcută de care îţi va fi greu să te desparţi. Valoarea unei Persane este între 500 $ şi 2000 $.

Sfinx canadian

Cu siguranţă cele mai ciudate pisici sunt cele din rasa Sfinx canadian. Cu toate că sunt lipsite de păr,felinele transpiră foarte mult,de aceea au nevoie să fie spălate frecvent. Ele se adaptează uşor în apă şi sunt rexistente la frig. Preţul de achiziţionare a unui Sfinx canadian porneşte de la 1200 de dolari şi paote ajunge chiar şi la 3000 $,în funcţie de culoare.