Misterul ruladei cu gem de caise. De ce toți cer a doua porție?
Această ruladă pentru care ai nevoie de numai cinci ingrediente de bază, la care se mai adaugă două esențiale pentru decor îți aduce aprecierea oricui. Chiar dacă este simplă, cucerește pe oricine și dispare la fel de repede pe cât ai preparat-o.

Ingrediente pentru zece porții
5 ouă
100 g zahăr
75 g făină
1 esenţă de vanilie
1 vârf de cuţit sare
400 g gem de caise
Pentru decor:
100 g ciocolată amăruie
2-3 linguri cacao
mentă proaspătă
Te-ar mai putea interesa: Ruladă cu struguri albi şi frişcă, deliciul surpriză care îți cucerește familia!
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu zahărul, sare şi esenţă de vanilie. Adaugi gălbenuşurile pe rând, apoi făina şi amesteci cu mişcări uşoare.
Transferi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată şi o introduci în cuptor o jumătate de oră. După ce blatul s-a copt, îl treci pe un prosop umed şi-l rulezi.
Vezi şi: Makowiec, ruladă cu mac, nuci şi fructe uscate
După răcirea blatului, îl derulezi şi-l acoperi cu un strat generos de gem de caise. Rulezi la loc blatul şi-l ţii la rece câteva ore.
Pentru decor, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi ornezi rulada cu aceasta, cu cacao şi mentă.
FOTO: Shutterstock































