Tartă de ciocolată amăruie. Te face să uiți de regimul de slăbit!
Un deliciu pentru întreaga familie, această tartă cu ciocolată are toate șansele să devină unul dintre deserturile preferate de tine. Îți arătăm cum s-o prepari de la zero, pentru a te bucura de ea alături de cei dragi!

Ingrediente pentru șase porții
180 g unt
140 g zahăr
1 praf de sare
1 ou
400 g făină
Pentru umplutură:
65 ml lapte
125 ml smântână pentru frişcă
½ lingură esenţă de vanilie
2 linguri zahăr
40 g ciocolată amăruie, bucăţele
1 ou
Te-ar mai putea interesa: Bomboane cu ciocolată de savurat după împodobirea bradului. Le poţi dărui colindătorilor
Mod de preparare
Freci untul cu sarea şi zahărul. Adaugi oul şi făina, treptat şi omogenizezi până obţii o compoziţie omogenă. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi o dai la rece, o oră.
Întinzi aluatul într-o foaie potrivită ca grosime, decupezi pentru a păstra câteva stele din acest aluat, pentru decor, apoi întinzi din nou o foaie pe care o treci într-o formă de tartă tapetată. Înţepi aluatul din loc în loc cu o furculiţă şi introduci forma în cuptorul preîncălzit, 20 de minute.
Vezi şi: Secretele ciocolatei sănătoase. Este bogată în probiotice şi prebiotice
Pentru umplutură, amesteci laptele cu frişca şi esenţa de vanilie. Le pui pe foc mic până începe să dea uşor în clocot. După ce s-a răcit puţin, încorporezi zahărul, bucăţelele de ciocolată şi oul.
Torni crema de ciocolată peste blatul de tartă şi reintroduci forma în cuptor, un sfert de oră. Laşi la răcit după coacere, apoi ţii tarta la frigider cel puţin o oră înainte de servire.
FOTO: Shutterstock






























