Varză à la Cluj așa cum n-ai mai făcut! Rețeta care te va cuceri!
Calciu, potasiu, magneziu – acestea sunt doar câteva dintre elementele nutritive pe care ți le conferă o dietă din care nu lipsește varza. Clasicul preparat varză à la Cluj poate să susțină sănătatea oaselor și a creierului, nu numai să devină unul dintre preferatele tale.

Ingrediente pentru patru porții
1 ceapă
700 g varză
350 g carne tocată de porc
100 g orez
100 g bacon afumat
150 g cârnați afumați
boia de ardei
30 ml ulei
sare
piper
200 ml smântână
Te-ar mai putea interesa: Supă de varză, reţeta pentru slăbit. Este gata rapid, iar dieta are reguli uşor de ţinut
Mod de preparare
Toci varza, o freci cu sare și o călești în jumătate din cantitatea de ulei până se înmoaie ușor. Toci ceapa și o călești separat în uleiul rămas până devine sticloasă.
Adaugi carnea tocată, boia de ardei, după gust, sare, piper, orezul și acoperi cu un capac. O lași să se pătrundă până când scade apa lăsată, amestecând să se omogenizeze ingredientele.
Vezi și: Pont pentru masa de prânz: varză călită cu cârnați
Feliezi cârnații și toci baconul. Așezi un strat de varză într-o tavă tapetată. Pui apoi un strat de carne, apoi unul de cârnați și bacon tocat. Suprapui straturile până termini ingredientele. Deasupra întinzi un strat de smântână. Dai tava la cuptor, la 175 °C, aproximativ 20 de minute. O servești, dacă vrei, alături de cartofi natur.
FOTO: Shutterstock

































