Oricât de mult te-ai chinui să păstrezi curaţi pereţii este imposibil, însă nu dispera. Găseşti mai jos câteva trucuri simple, ce te vor ajuta să elimini petele.

Apă cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu face minuni în cazul petelor de pe pereţi. Pune într-un vas mic 2 linguriţe de bicarbonate de sodium şi adaugă patina apă. Amestecă până se formează o pastă. Cu ajutorul unei cârpe freacă peretele cu amestecul obţinut, până când pata dispare.

Citeşte şi: Cum cureţi grăsimea de pe tigaie rapid şi ieftin! Trucul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Pastă de dinţi
Ia o periuţă de dinţi veche, pe care pui pastă de dinţi. Atenţie, să fie pasta albă, nu colorată! Freacă pata de pe perete până când aceasta dispare. Apoi, cu o cârpă curată îmbibată bine în apă, poţi îndepărta resturile de pastă de dinţi, potrivit landia.ro.

Radiera
Radiera pe care o au cu siguranţă copiii, vă ajută în acest caz. Pe lângă capacitatea de a curăţa pereţii, o poţi folosi şi pentru ferestre, rame, prize şi întrerupătoare, mobilier, etc.

Citeşte şi: Cum să cureţi cuptorul cu microunde în cinci minute! Ai nevoie de doar două ingrediente

Pereţi cu vopsea lavabilă
Ştergerea pereţilor cu vopsea lavabilă se face de sus în jos pentru a preveni scurgerea darelor de apă cu murdărie pe porţiunea deja curăţată. Ai nevoie de o găleată cu apă călduţă şi puţîn detergent de vase sau bicarbonat. Foloseşte o lavetă moale şi stoarce-o bine înainte de a trece la treaba. Lavetă trebuie să fie de culoarea peretelui şi trebuie clătita în apă curată după fiecare ştergere.