Churros - o gustare delicioasă cu aer iberic, în timp record

Churros   o gustare delicioasă cu aer iberic, în timp record jpeg

Chrros sunt acele gogoşele pe care probabil că până acum le-ai gustat doar în oraş sau la mare, însă află că fi pregătiţi şi acasă, fără probleme. Reţeta de churros este una simplă, iar rezultatul va fi peste aşteptări.

Churros sunt un preparat specific Spaniei şi Portugaliei, acolo unde au fost preparate pentru prima dată, dar se gătesc şi în Filipine sau în America de Sud. Sunt delicioase simple, cu zahăr vanilat sau scăldate într-un sos dulce.

Vestea bună este că le poti prepara şi tu acasă!

Pentru a pregăti acasă churros, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 ml apă
  • 500 grame făină
  • 3 linguri ulei
  • Un praf de sare
  • Zahăr

Mod de preparare

Pune sarea în apă, amestecă, toarnă uleiul şi pune totul la fiert. Toarnă amestecul peste făină şi amestecă până se omogenizează totul. Trebuie să obţii o pastă.

Rulează cu mâna batoane subţiri (sau foloseşte un aparat de prăjituri) pentru a da formă fiecărui churros. Într-o tigaie cu ulei încins toarnă beţele la prăjit. Când s-au rumenit bine le poţi scoate.

Pentru un plus de savoare le poţi tăvăli în zahăr sau zahăr cu scorţişoară.

Se pot servi cu ce îţi place ţie: ketchup, ciocolată tartinabilă sau le poţi muia în lapte cu ciocolată/cafea.